Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Lucid poodhaluje druhý model: Sedmimístné SUV s výkonem přes 1000 koní!

Dominik Kovář
Diskuze (7)

Prostorné SUV doplní sedan Air a dorazí na trh v roce 2024.

O chystaném druhém modelu automobilky specializující se na výrobu elektromobilů již víme nějakou chvíli. Nyní konečně dorazilo několik oficiálních fotografií, které poodhalují, co můžeme od modelu Gravity očekávat.

Stojí za to zmínit, že podoba na fotografiích není definitivní a automobilka na finálním designu stále pracuje. Pravděpodobně se ale příliš lišit nebude. Gravity si vypůjčuje designový jazyk z již prodávajícího se modelu Air. V kombinaci s dynamickými tvary SUV záď vozu lehce připomíná Range Rover.

Další snímky ukazují, že Lucid Gravity může nabídnout prostor až pro sedm cestujících, kteří budou mít skvělý výhled na oblohu díky skleněné střeše. Lucid také potvrdil, že interiér modelu Gravity bude obsahovat nové generace displejů Glass Cockpit s vysokým rozlišením a softwarovým rozhraním Lucid UX.

Video se připravuje ...

Gravity si prý bude stavět na základní DNA Lucidu, která obsahuje prostornost, výkon, luxus a využitelnost. Dá se tedy očekávat, že nabídne stejné nebo podobné výkonové varianty, jako luxusní sedan Air.

Lucid u nového modelu slibuje také výkon supersportu, což znamená, že se i zde nabídnou verze s výkonem vyšším než 1000 koní. V případě modelu Air GT Performance se jedná o 1050 koní, zatímco nejvýkonnější Air Sapphire má dokonce 1200 koní. 

Model Gravity by měl nabídnout vyšší dojezd než sedan Air. Dojezd jednotlivých výkonových stupňů se tak může pohybovat okolo 650 kilometrů a více. K vysokému dojezdu by měla pomoci až 118kWh baterie, kterou již disponuje Lucid Air. 

Automobilka plánuje spustit konfigurátor a předobjednávky pro nový model v roce 2023, zatímco od roku 2024 se začne Gravity vyrábět v závodu AMP-1 v Casa Grande v Arizoně.

Dominik Kovář
Diskuze (7)
18. 11. 2022 16:10
Hrůzné vyhlídky!
https://www.autoforum.cz/…tiny-jsou-luxus/
:-O :-O :-O :no:
Avatar - Roland Von Wagen
18. 11. 2022 13:49
Re: Saudové umí
Chápeš ale, že Lucid je kalifornská firma veřejně obchodovaná na burze? Jediné, co se z toho tak dá vydedukovat ve vztahu k saudům a slovesu "umět" je, že saudové umí kupovat akcie.
Jinak národ, co rozpouští novináře v kyselině, zotročuje bangladéšany a utíkají mu jeho vlastní princezny je mi krajně nesympatický i kdyby snad nějakou skutečnou hodnotu tvořit uměl.
Avatar - Ji/Ri
18. 11. 2022 12:23
Re: Saudové umí
... pro tebe. Mi se to líbí....
17. 11. 2022 22:43
No a co..
??????
Avatar - Mokrous
17. 11. 2022 19:29
Tak to je zcela logické,...
...že SUV nabídne se stejnou baterií vyšší dojezd, než sedan, že ano?
OMG!