Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Luxusní sourozenec nového Land Cruiseru na první grafice. Není to už moc?

Ondřej Mára
Diskuze (8)

Po premiéře Land Cruiseru 300 se očekává příjezd jeho prémiového sourozence, který se honosí logem Lexus. Jak ale bude vypadat?

Jak už jsme několikrát zmiňovali, Toyota nabízí model Land Cruiser ve třech různých sériích, které se liší svým zaměřením. Největší Land Cruiser, který se nedávno dočkal nové generace s označením J300, je ale základem také pro prémiový model Lexus LX, který slibuje odvozenou robustní techniku v kombinaci s ještě vyšším komfortem.

Premiéra nového Lexusu LX se přitom očekává ještě v letošním roce, což motivovalo grafiky z ruského Kolesa.ru k  designovým hrátkám s jeho budoucí podobou. Výsledkem jejich snažení jsou pak poměrně dosti odvážné grafiky přídě a zádě, které kombinují tvary Land Cruiseru s charakteristickými prvky nových Lexusů.

Nejvýraznějším prvkem je přitom obří a nepřehlédnutelná maska chladiče, která se v posledních letech stala poznávacím znamením vozů Lexus. Její naroubování na příď Land Cruiseru však působí dosti přehnaně, jakkoliv na ní celkem elegantně navazují úzké světlomety s klasickou šípovitou grafikou a specificky upravený přední nárazník.

Při pohledu z profilu se prakticky nic nezměnilo, ochranné lemy karoserie kolem podběhů jsou pouze lakovány v barvě karoserie, rámečky oken dostaly výraznější chromování a do podběhů se nastěhovala výraznější litá kola se středovými pokličkami Lexus, která Land Cruiseru překvapivě sluší.

Vzadu pak zaujmou výrazné svítilny, propojené napříč pátými dveřmi, které působí jednoduše a přesto jsou nepřehlédnutelné. Zadní nárazník navíc evidentně dostal chromový dekor, autor grafiky ale zřejmě pozapomněl na koncovky výfuku.

Pod kapotou vrcholného Lexusu LX750h by se přitom měl ukrývat elektrifikovaný 3,5litrový motor V6, přeplňovaný dvojicí turbodmychadel, který má podle kolegů z Motor1 nabízet nejvyšší výkon cca 358 kW a 870 Nm točivého momentu. V nižší verzi bez elektrifikace by měla ta samá pohonná jednotka nabídnout cca 305 kW a 650 Nm točivého momentu.

Video se připravuje ...

Ve srovnání se současnou generací by měl Lexus LX nabídnout také vyšší úroveň komfortu a vyšší bezpečnost. Interiér by měl obsahovat až 17“ obrazovku infotainmentu a mluví se také o skeneru otisku prstů pro nastartování vozu. Jde však pouze o spekulace. Jisté však je, že základem vozu bude platforma Toyota GA-F.

Nový Lexus LX by podle některých zvěstí mohl být představen již během příštího měsíce a ještě před koncem roku by měly být zahájeny i jeho prodeje. Tedy pokud situaci nezkomplikuje útlum výroby způsobený absencí čipů. Na rozdíl od tradičního Land Cruiseru 300 by se navíc nový Lexus LX měl objevit také na trhu v USA, kde je model tradičně velmi populární.

Ondřej Mára
Diskuze (8)

Doporučujeme

Avatar - Radek Polák
23. 8. 2021 20:03
Nový model
Vypadá mooooc😁 dobrě!
22. 8. 2021 08:37
Re: aj ked ine Lexusy
Tak v tom případě je to první SUV s rámovou konstrukcí :yes:
Avatar - Dylan McKay
22. 8. 2021 06:34
Nádherný!
V SVOS Přelouč jsem si prohlížel nový LC 300 určený k opancéřování. Je to famózní auto. A tenhle Lexus vypadá ještě líp :yes:
Avatar - 3_diamanty
22. 8. 2021 06:13
Re: aj ked ine Lexusy
Nie je to offroad.... len velke SUV
Avatar - 3_diamanty
21. 8. 2021 19:38
Mam lexusy rad
Ale toto je az nechutne opajcnuty landcruiser nic ine... skoda...