Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Máme pro vás nové fotky faceliftovaného BMW řady 3

Filip Melich
Diskuze (35)

Německá automobilka BMW zveřejnila nové fotky a videa k faceliftované řadě 3. Zachycen je jak základní sedan, tak praktičtější kombi.

BMW představilo modernizovanou podobu sedmé generace řady 3 zhruba v polovině letošního května. Ke zveřejněným fotografiím a videím nyní německá automobilka přidává novou várku, kterou vám prezentujeme v galerii a článku níže.

Připomeňme, že facelift řadě 3 přinesl o něco širší ledvinky na přídi, byť se ještě přidržely vcelku akceptovatelné velikosti a nenarostly do obřích rozměrů po vzoru některých sourozenců. Standardně dodávané čelní LED světlomety dostaly jednodušší tvar a upravenou grafiku. Zapracovalo se rovněž na náraznících a drobné změny se dokonce dočkaly i koncovky výfuků.

Video se připravuje ...

Hlavní novinkou uvnitř je standardně dodávaný prohnutý displej před řidičem, který se skládá ze dvou obrazovek s vysokým rozlišením. Instalována je nejnovější generace operačního systému BMW iDrive 8 a nechybí ani zabudovaná eSIM. V návaznosti na nové displeje se upravovaly výdechy ventilace a z palubní desky zmizela samostatná řada tlačítek, která sloužila k ovládání ventilace.

Video se připravuje ...

Facelift přinesl také rozšířenou komfortní a bezpečnostní výbavu, přičemž BMW navíc slibuje schopnosti autonomní jízdy na úrovni 2. Nabídka motorizací je tradičně široká a všechny pohonné jednotky se standardně dodávají s osmistupňovým automatem a pádly řazení pod volantem. Zájemci mohou volit mezi zážehovými i vznětovými motory, mezi nimiž nechybí ani částečně elektrifikovaná ústrojí v podobě mild-hybridu a plug-in hybridu. Výkonové spektrum se pohybuje od 90 do 275 kW.

Video se připravuje ...

Výroba modernizovaného BMW řady 3 odstartovala letos v červenci, a to jak s karoserií sedan, tak kombi. Většina motorizací je navíc dostupná buďto s pohonem zadních nebo všech kol. Ceny na českém trhu startují na částce 1.028.300 Kč, za níž dostanete sedan 318i se 115 kW a pohonem zadních kol. Kombi 318i Touring stojí o 45.500 Kč více.

Filip Melich
Diskuze (35)

Doporučujeme

Avatar - Uhlik
23. 9. 2022 09:09
Re: Volič převodovky
No napríklad z Oplu/Skody som si musel kedysi zvykat na Renaultacke ovladanie radia pod volantom a mozem zodpovedne prehlasit, ze to bol jednozancne lepsie navrhnuty system.
22. 9. 2022 21:53
Re: Volič převodovky
A proč bych si sakra měl na ovládání nějakého auto "zvykat"?! Pokud by to tak bylo, tak je to špatně navržené ovládání! :-O :-( :no:
Avatar - iudex
22. 9. 2022 12:54
Re: Re: BME 3
Hovorím logicky o základných cenách, nie o tom, čo si kto nakliká.
Avatar - Dinar
22. 9. 2022 09:47
Re: Dobře už bylo.
Souhlas.
Avatar - Dinar
22. 9. 2022 09:46
Re: Tak pekné
Interier 7er mi přijde ok i s tím hranatým dvoudisplejem (ergonomii nechme stranou), tím, že je palubka široká s horizontálními linkami, ten displej tolik neruší. Ale v 3er to je otřes, palubka designovaná s různými zkoseními, celkově užší a na to nalepený obdelník, hnus. Ty menší modely paradoxně vypadají líp (nová X1 např.) mají displej se zkosenými hranami, není to taková pěst na oko.