Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

MAN dodává 950 nových nákladních vozidel pro THW

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (1)

Společnost MAN Truck & Bus Deutschland na základě zakázky od Spolkového ministerstva vnitra v Německu připravila pro THW celkem 950 těžkých nákladních vozidel.

Agentura pro zadávání zakázek Spolkového ministerstva vnitra v posledních dvou letech v rámci výběrových řízení zadala zakázky MAN Truck & Bus Deutschland na dodávku celkem 950 vozidel pro THW.

THW (Spolková agentura pro technickou pomoc)je německá federální agentura pro civilní ochranu, která poskytuje technickou pomoc při katastrofách, mimořádných událostech a rozsáhlých nehodách, a to jak v Německu, tak po celém světě. Naprostou většinu z více než 79.500 členů THW tvoří dobrovolníci.

Společnost MAN Truck & Bus Deutschland pro THW připravila několik různých provedení svých vozidel. Celkem 178 těžkých záchranářských automobilů MAN TGM 18.290 s pohonem všech kol a odpružením předních i zadní nápravy listovými pružinami bylo vybaveno prodlouženou kabinou z produkce divize MAN Individual.

Na tuto zakázku navazuje dalších 210 nákladních vozidel MAN TGM 18.290 s konfigurací podvozku 4x4, odpružením vpředu i vzadu listovými pružinami a tzv. crew cab kabinou s prostorem pro sedm až pro devět osob. Dodávka čtyř stovek vozidel MAN TGM 18.290 ve víceúčelovém provedení pak disponuje shodnou konfigurací podvozku.

Do služeb Spolkové agentury pro technickou pomoc zamířilo i 152 třístranných sklápěčů MAN TGS 18.420, z nichž jsou některé vybaveny vlastní hydraulickou rukou. Pro zajištění paliva pro policejní vrtulníky mimo dobře vybavená letiště pak bylo ještě připraveno deset cisteren na podvozku MAN TGS 18.420 4x4H BL s hydraulickým pohonem předních kol MAN HydroDrive.

Zdroj: MAN SE

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (1)

Doporučujeme