Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

MAN oslavuje úspěch modifikací modelu TGE

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)

MAN Bus Modification Center v německém Plauenu má na svém kontě již pět stovek pro zákazníky individuálně upravených lehkých užitkových vozidel MAN TGE.

MAN TGE se poprvé představil v létě roku 2016 a je výsledkem spolupráce společnosti MAN Truck & Bus se značkou Volkswagen Užitkové vozy, což potvrzuje jeho vzhled i technika, kterou sdílí s aktuální generací modelu Volkswagen Crafter.

Společnost MAN Truck & Bus nabízí vozidla modelové řady TGE v řadě verzí od klasické skříňové dodávky přes valník až po podvozek s kabinou připravený pro montáž účelové nástavby. Vedle standardních provedení upravuje Bus Modification Center vozidla modelové řady TGE podle specifických požadavků zákazníků.

Specializované středisko se v Plauenu věnuje individualizacím vozidel značek MAN a Neoplan od května roku 2015 a na přestavbách zástupců modelové řady TGE se zde pracuje od dubna roku 2017. Po zhruba dvaatřiceti měsících opustilo brány Bus Modification Center již pětisté vozidlo řady TGE. Společnost MAN Truck & Bus uvádí, že 70 procent vozidel bylo určeno pro zákazníky v Německu a zbytek zamířil do různých evropských států.

Pětistý MAN TGE v úpravě od Bus Modification Center v Plauenu zamířil do služeb Johanniter-Unfall-Hilfe do zemského okresu Straubing-Bogen v německé spolkové zemi Bavorsko, ve vládním obvodě Dolní Bavorsko. Toto vozidlo ve svém interiéru s ohledem na použití kynologickou záchranářskou službou nabízí prostor pro osmičlennou posádku a čtyři přepravní boxy pro psy.

Společnost MAN Truck & Bus uvádí, že Bus Modification Center nabízí široké možnosti individualizace řady TGE od různých účelových úprav interiérů pro dopravu osob i nákladů přes hasičské nástavby až po luxusní obytná vozidla.  

Zdroj: MAN Truck & Bus

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)

Doporučujeme