Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

MAN posiluje svou pozici na Blízkém východě

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (2)
Společnost MAN Truck & Bus oznámila dodávku 440 nákladních vozidel do Saudské Arábie a především rozšíření zdejší servisní sítě.

Vozidla značky MAN míří v Saudské Arábii do vozových parků dvojice klíčových klientů. První z nich je společnost Almarai, specializující se na výrobu a distribuci potravin. Ta v rámci modernizace svého vozového parku tvořeného celkem 1290 nákladními vozidly MAN TGA a TGS WW pro dálkovou přepravu převzala celkem 240 automobilů typu MAN TGS.

Celkem 200 vozidel si převezme společnost Global Specified Transport Co. V červenci proběhlo předání prvních 100 vozů MAN TGS WW 4x2 21.400 s automatizovanou převodovkou TipMatic a do konce roku 2013 má být dodáno zbývajících 100 vozidel.

V souvislosti s touto dvojicí velkých zakázek oznámila společnost Haji Husein Alireza Co. rozšíření své servisní sítě a v plánu má postavit tři oficiální servisní střediska pro vozidla značky MAN a rozšířit mobilní servisní služby.

Taher Al-Khatib, generální ředitel společnosti Haji Husein Alireza Co., uvedl, že s ohledem na stále rostoucí počet zákazníků provozujících flotily s vozidly značky MAN je potřeba rozšiřovat servisní infrastrukturu v Saudské Arábii. V současnosti se proto plánuje v Jubailu stavba jednoho z největších servisních středisek na Blízkém východě, do nějž má být investováno 150 milionů saudských rijálů.

Další dvě nová servisní střediska budou vybudována v Medíně a Khamis Mushait. K jejich slavnostnímu otevření má dojít ve druhém a třetím čtvrtletí roku 2014. Kromě provozování stávajících a stavby nových servisních míst zajišťuje společnost Haji Husein Alireza Co. pro vozidla značky MAN na Blízkém východě i mobilní servisní služby 24/7, kdy je prakticky kdykoliv vyslán k poškozenému nákladnímu automobilu servisní technik, aby bylo zajištěno jeho co nejrychlejší zprovoznění.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (2)
Avatar - jozephko
7. 8. 2013 14:52
Vie mi niekto potvrdiť/vyvrátiť, že...
MAN-y sú lepšie kamióny, resp. majú lepšiu povesť ako Mercedesy?
Avatar - vabis
7. 8. 2013 12:45
východ frčí
Many zaváží hlavně všechny Putinovy supermarkety. :-! To byl tehdy pro Man kšeft desetiletí.