Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Martin Vaculík a ojetá Škoda Octavia III: Nejočekávanější bazarové video je tady!

redakce AUTO.CZ
Diskuze (132)

Co mají společného lahodná svíčková a bazarová Octavia třetí generace? Odpovídá Martin Vaculík ve svém novém půlhodinovém videu.

Když jsme na našem instagramu @auto.cz před pár dny avizovali video Martina Vaculíka věnované ojeté Škodě Octavia 3. generace po faceliftu, zaskočilo nás množství reakcí. Ale vlastně se není co divit, trojková Octavia je u nás hojně vyhledávaným bazarovým zbožím. A tipem na dobrou koupi potenciální kupec jistě nepohrdne, obzvlášť od technického experta Martina Vaculíka.

Zástupce šéfredaktora Světa motorů si na třetí generaci kultovního mladoboleslavského modelu posvítil pěkně od podlahy (doslova). V nejnovějším videu se dozvíte o veškerých detailech, přednost a úskalích, která s tímto modelem souvisí. Aby ne, když má nejnovější vydání Šumných aut Martina Vaculíka stopáž přes půl hodiny! Po nespočtu reakcí napříč sociálními sítěmi si troufáme tvrdit, že právě tohle je nejočekávanější bazarové video letošního roku. Přejeme příjemnou zábavu!

redakce AUTO.CZ
Diskuze (132)

Doporučujeme

Avatar - rohYpnol
22. 10. 2021 20:43
Re: Absolútny svatý grál...
U EA111 vždy záleželo na konkrétní modifikaci. Může to být už spolehlivý motor. Ale taky to je teoreticky průser.

Bohužel, výrobce nikdy nepsal co vím výměnu rozvodů do historie vozu. Hlavně ale nikdo určitě nikdy neuváděl, jaký typ rozvodu nově dali. Nevím totiž o žádném nařízení, které by garantovalo výměnu za nejnovější a bezproblémovou sadu. Na záruku klidně dali stejnou ludru jak byla z výroby.

A hlavně, ono taky záleželo co kdo vlastně vyměnil. Jestli jen řetěz, nebo vodicí kladky, nebo napínák, popř. vč. rozety. A přesně o tomhle celá sranda EA111 je.
Avatar - Jenik3
21. 10. 2021 21:06
jaky MR?
Plati u Skody, ze nejlepe zvolit model (ojetinu) vyrobenou pred koncem zivotniho cyklu, kdy jsou mouchy vychytane?
Avatar - skejpa
21. 10. 2021 16:05
Re: Tak tohle
Pana Vaculíka vždy musíte brát s rezervou. Ale obecně je tam hodně užitečných informací.
Avatar - lamal
19. 10. 2021 11:29
Re: Tieto manipulacie su skvele
s tym sa neda suhlasit, 3ka je omnoho lepsia v antikoroznej uprave, v bezpecnosti a da sa povedat aj v rade EA211, omnoho lepsie verzie RS ako v pripade 2ky...

to je skutocne tak malo ? nemyslim si
18. 10. 2021 13:54
Re: Spolehlivost TDI
Nám se to stávalo spíše u 1,6 TDI - jedna mě nechala in the middle of nowhere na služebce v Itálii. Dvoulitry běžně sloužily do 250-300.000 km bez problému. Měli jsme ale jen verze 4x4 se 135 kw, tak nevím, zda je tam ve vodní pumpě nějaký rozdíl (předpokládám, že ne).