Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Maserati v Paříži 2008

Michal Fokt
Diskuze (0)
Přestože se u Maserati všechno točí zejména kolem nejnovějšího kupé GranTurismo, respektive kolem sportovnějšího GranTurismo S, novinkou stánku Maserati byl sedan Quattroporte, jenž se po pěti letech výroby dočkal lehoučkého faceliftu.

Současné generace sedanu Quattroporte se za tu dobu prodalo více než 15 tisíc kusů, což rozhodně není špatný výsledek a facelift pro modelový rok 2009 by měl přilákat podobné množství zákazníků nejen díky lehkým modifikacím, ale také příchodem výkonnější verze Quattroporte S.

Standardní a faceliftem nijak nedotčený motor V8 4,2 l o výkonu 295 kW (400 k) doplní výkonnější Quattroporte S. To má pod kapotou osmiválec 4,7 l převzatý z modelu GranTurismo S, jenž má však výkon snížený na 316 kW (430 koní). Oba motory budou zkombinovány s šestistupňovou automatickou převodovkou ZF s možností manuálního řazení pádly pod volantem, sedan tak dává sbohem často kritizovanému poloautomatu.

Změny vzhledu se soustředily především v přední části vozu. Nově tvarovaná maska chladiče má svislé žebrování, podobné tomu na aktuálním GranTurismu. Přepracovaný byl také přední nárazník a vnější zpětná zrcátka a ostřeji řezaná přední světla nově obsahují funkci denního svícení, kterou obstarává pás světelných diod. Kabina dostala modernizovanou středovou konzolu a nový multimediální systém. V nabídce se také objeví dva nové typy luxusního koženého čalounění - hnědá Marrone Corniola a světlá Sabbia. Prodej faceliftovaného Quattroporte byl již minulý měsíc zahájen.


Michal Fokt
Diskuze (0)