Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Mazda nabídne nové náhradní díly pro RX-7. Zájemci se dočkají za dva měsíce

Stanislav Kolman
Diskuze (3)

Japonská Mazda je jednou z několika automobilek, které se v poslední době rozhodly obnovit výrobu náhradních dílů pro vybrané sporťáky.

Od února 2021 nabídne automobilka Mazda téměř stovku nových náhradních dílů pro RX-7. Sporťák se v letech 1978 až 2002 dočkal tří generací a celkem bylo zhotoveno přes 811 tisíc kusů. O pohon se staral výhradně Wankelův motor, v roce 2003 se nástupcem stal novější typ RX-8.

Mazda prý výběr nových náhradních dílů pečlivě konzultovala se svými japonskými inženýry a techniky. Zjišťovala, které komponenty se v průběhu let na jednotlivých generacích nejvíce opotřebovávají a na základě těchto informací připravila seznam necelé stovky dílů, který najdete už teď na oficiálních stránkách automobilky.

Pokud patříte mezi majitele Mazdy RX-7 a díl, který potřebujete v rámci renovace jste na seznamu nenašli, nezoufejte. Japonská automobilka jej co nevidět ještě rozšíří. První díly se začnou v Japonsku nabízet od února příštího roku. Otázkou zatím zůstává dodávka komponent na ostatní trhy včetně evropských. Minimálně tedy oficiální cestou…

Není to přitom poprvé, co se Mazda rozhodla nabídnout náhradní díly pro jeden ze svých sporťáků. Už před časem obnovila výrobu náhradních dílů pro první generaci MX-5. Celkem šlo o 156 dílů pro verzi s pravostranným řízením a 117 dílů pro provedení s volantem vlevo. A co víc, nové komponenty vyráběné v Japonsku mají být dokonce kvalitnější než ty původní.

Stanislav Kolman
Diskuze (3)

Doporučujeme

2. 9. 2022 21:28
Díly
Tohle je určitě pozitivní zpráva. Ono sehnat náhradní díly na starší auta je v dnešní době těžší a těžší. Zvlášť pokud nechcete díly vytažené z nějakého vraku. Já osobně mám v tomto skvělou zkušenost s https://www.intercars.cz/ Právě přesně jsem náhradní díly sháněl už několikrát a zatím vždy měli to, co jsem potřeboval.
Avatar - Emel
18. 12. 2020 15:21
Generace
Jo, to jsem zaznamenal... akorát že se program zatím týká pouze druhé a třetí generace, FC a FD... a vy na obrázku máte SA, kterého se program netýká ;-)
Avatar - Stejsn
18. 12. 2020 15:08
Njn,
na pežota některé věci neseženete už po deseti letech. ;-\