Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Mazda2 facelift: nová tvář, nové srdce

Libor Zezulka
Diskuze (2)
Po rodinné šestce prezentované na autosalonu v Ženevě upravila Mazda také kompaktní dvojku.

Mazda2 se prodává na evropských trzích od roku 2003, což znamená, že prošla kosmetickými úpravami poměrně brzy. Zásahy do vzhledu dvojky nicméně nebyly zásadní, takže i zákazníci, jež si nestihli automobil koupit (ač se jim líbil), dostanou stále stejný vůz.

Změny exteriéru zahrnují nové přední a zadní svítilny, jinak tvarované mlhovky, černé obložení zadního sloupku, nové 16palcové disky z lehkých slitin, nový design 15palcových litých kol, tři moderní barevné odstíny karoserie a skládací klíč v standardní výbavě vozu. Uvnitř Mazda nachystala dva nové barevné odstíny, vybrala nové materiály čalounění a výplně dveří, vylepšila ovládání na volantu a přidala nový audiosystém s CD přehrávačem.

Modernizace neminula ani pohonné jednotky. Vznětový motor MZ-CD 1.4 litru s výkonem 50 kW při 4000 otáčkách a točivým momentem 160 Nm při 2000 otáčkách využívá systém vysokotlakého vstřikování paliva s novými tryskami s menšími otvory a vylepšený systém recirkulace výfukových plynů. Kombinovaná spotřeba činí 4,7 litru.

Libor Zezulka
Diskuze (2)