Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Mazzanti EV-R má jet přes 400 km/h (+video)

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (2)
Italská značka Mazzanti Automobili se připravuje na světovou premiéru svého nejvýkonnější modelu, jímž chce konkurovat takovým vozům, jako je Ferrari LaFerrari.

Mazzati Automobili se začátkem dubna připomenula prostřednictvím omlazeného modelu Evantra, který vystavila na Top Marques Monaco 2016. Mnohem více pozornosti ovšem hodlá přitáhnout 8. června na autosalonu v Turíně.

Právě tam totiž chce malá automobilka Mazzanti Automobili světu představit evoluci modelu Evantra pojmenovanou EV-R. Ta se má stát jedním z nejúžasnějších a nejrychlejších hypersportů současnosti.

Pozornost k této novince přitom již nyní přitahují dostupné informace o jeho technice a výkonech spolu se sérií krátkých snímků, jichž má být celkem deset a pomalu se v nich odhalují jednotlivé detaily vozu.

Mazzanti EV-R má být vybaven vidlicovým osmiválcem o objemu 7,2 litru s přeplňováním dvojicí turbodmychadel Garrett, u nějž se neoficiálně hovoří o výkonu přes 1000 koní (736 kW).

Tato pohonná jednotka má vozu, v jehož konstrukci mají převládat kompozitní materiály, pomoci k dosažení rychlosti 402 km/h a schopnosti akcelerovat z 0 na 100 km/h za 2,7 s.

Brzdový systém s karbon-keramickými kotouči a šestipístkovými třmeny Brembo má zvládnout zastavení vozu z rychlosti 300 km/h během 7,0 s. Kontakt s vozovkou přitom zajistí kola od OZ Racing s pneumatikami Pirelli Trofeo R.

Do oficiálního odhalení vozu zbývá automobilce zveřejnit ještě tři krátké filmy, v nichž se představí některé další detaily stroje, který bude schválen pro běžný silniční provoz a svými výkony bude konkurovat nejvýkonnějším vozům renomovaných značek.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (2)
Avatar - Mokrous
4. 5. 2016 18:56
Ach ta matematika...
Přemýšlím od kdy je 201 mil 300km... ???