Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

McLaren F1 GTR bubeníka z Pink Floyd boural v Goodwoodu (video)

Jan Mička
Diskuze (2)
V Goodwoodu o víkendu zahájili závodní sezónu historických vozů. Na tradičním Members Meetingu se však bohužel i bouralo…

O víkendu bylo v Goodwoodu opravdu živo. Na pětasedmdesátém Members Meetingu si daly dostaveníčko nejslavnější stroje automobilové historie a závodily mezi sebou, což byla neskutečná podívaná. Samozřejmě nešlo o ty nejostřejší souboje, jaké jsme kdy viděli, vždyť hodnoty naleštěných skvostů jdou dohromady do miliard korun, to ale ještě neznamená, že nemůže dojít ke karambolu.

Ostatně Nick Mason, bývalý bubeník slavné kapely Pink Floyd, by o tom mohl vyprávět. Včera totiž v Goodwoodu přišel k úhoně jeho neuvěřitelně vzácný McLaren F1 GTR, a přestože se řidiči nic nestalo, tenhle karambol opravdu hodně zamrzí. Těchto závodních vozů totiž bylo vyrobeno pouze osmadvacet a soukromí majitelé si je po skončení jejich kariéry nechávali přestavět na silniční verze. Což je ostatně případ i Masonova exempláře.

Karambol se stal v demonstračním kole a bohužel v době, kdy se kamery věnovaly Ferrari F40. Náraz to nebyl silný, odnesly jej však oba levé rohy rudého skvostu. Nedá se očekávat, že by bouračka nějak razantně snížila cenu vozu. Ta se aktuálně pohybuje okolo deseti milionů dolarů, případná oprava však nějaký ten milionek rozhodně vyžádá.

Jan Mička
Diskuze (2)
Avatar - Stejsn
21. 3. 2017 13:54
video neexistuje
.
Avatar - maxi!
20. 3. 2017 15:52
smola
ja som bol vzdy zvedavy, ked tak lahko poziciaval svoje klenoty ( slavny Top Gear by vela aut neotestoval bez ochoty Nicka podelit sa ), ze kedy pride znova k maleru.
Je to uzasny fanda a fajn chlapec :yes:
:-!