Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Mercedes-AMG G 63 lze proměnit v neprůstřelný trezor na kolech

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)

Mercedes-AMG G 63 je aktuálním vrcholem v nabídce nové třídy G a kanadská společnost Inkas Armored Vehicle Manufacturing jej představuje ve své vlastní pancéřované úpravě.

Mercedes-Benz G byl ve své nové generaci kompletně odhalen začátkem loňského roku a v jeho průběhu pak vyrazil na trh. Model AMG G 63 se veřejnosti poprvé představil na loňském autosalonu v Ženevě.

Společnost Inkas Armored Vehicle Manufacturing, která se specializuje na pancéřování vozidel od sedanů, limuzín přes SUV a pick-upy až po dodávky na převoz cenností a autobusy, se vozidlům značky Mercedes-Benz věnuje přes 20 let a má s jejich úpravami bohaté zkušenosti.

Mercedes-AMG G 63 po zákroku specialistů společnosti Inkas Armored Vehicle Manufacturing splňuje balistickou normu CEN 1063 BR6. Díky tomu je schopen ochránit svou posádku před střelbou puškovými náboji 7,62x51 mm nebo 308 Winchester FMJ a výbuchem dvojice ručních granátu pod podlahou. Na přání je panceřování dle normy CEN 1063 BR7.

Pro minimální navýšení hmotnosti vozidla dodatečným pancéřováním je využito moderních kompozitních materiálů. Standardem pro Mercedes-AMG G 63 je kompletní pancéřování prostoru pro posádku, vícevrstvé sklo odolné proti útokům střelnými zbraněmi i výbušninami, dodatečná ochrana baterie i řídící elektroniky, zesílené zavěšení i odpružení kol a run-flat pneumatiky, na nichž je možné pokračovat v jízdě i po jejich průstřelu.

Na přání je pak k dispozici řada dalších prvků, z nichž lze zmínit zesílené pancéřování, protipožární systém, soustavu výstražných světel, sirénu se systémem pro komunikaci mezi vozem a jeho okolím nebo výkonnější brzdy.

Mercedes-AMG G 63 má i po úpravách provedených společností Inkas Armored Vehicle Manufacturing ve své přídi uložen přeplňovaný zážehový vidlicový osmiválec o objemu čtyř litrů, který disponuje nejvyšším výkonem 430 kW (585 k) a točivý momentem 850 N.m. Samozřejmostí jsou i veškeré automobilkou dodávané prvky výbavy, zvyšující komfort posádky vozu.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)

Doporučujeme