Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Mercedes-AMG GT Roadster: Premiéra letos, prodej příští rok

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)
Mercedes-AMG GT se ještě v letošním roce dočká odhalení verze s plátěnou střechou. Ta má dorazit se stejnou technikou jako dvojice základních provedení kupé.

Mercedes-AMG GT se představil na podzim roku 2014 a na trh zamířil ve dvou základních provedení, jejichž čtyřlitrové osmiválce poskytují výkon 340 kW a 375 kW. V loňském roce byl uveden závodní Mercedes-AMG GT3 a letos dorazil Mercedes-AMG GT R.

Rozšiřování této modelové řady ovšem nekončí a již dříve byl potvrzen Mercedes-AMG GT Black Series a rovněž Roadster. Právě k němu se vztahují nejnovější informace, které získal britský Auto Express přímo od šéfa AMG Tobiase Moerse.

Mercedes-AMG GT Roadster se má podle jeho slov dočkat odhalení veřejnosti ještě v letošním roce a na trh má vstoupit v příštím roce. Pod kapotou přitom bude mít stejné motory a se stejnými výkony jako dvojice základních provedení kupé.

Tobias Moers vedle potvrzení příchodu verze s plátěnou střechou, jejíž testování je již v plném proudu, uvedl, že tento model se rozhodně nemá stát konkurencí pro Mercedes-Benz SL. Ten je podle jeho slov především luxusním GT, zatímco Mercedes-AMG GT Roadster má být čistokrevným sportovním vozem.

Možnou podobu modelu Mercedes-AMG GT Roadster naznačil již začátkem roku 2015 grafik Theophilus Chin. Ten si tehdy představoval, že novinka dostane pevnou skládací střechu, ale dnes již téměř jisté, bude disponovat lehčím řešením v podobě plátěné střechy.

Uvedením roadsteru a verze Black Series, jíž se máme dočkat v roce 2018, ovšem rozšiřování nabídky neskončí. Očekávat máme ještě příchod zákaznické závodní verze, odpovídající předpisům třídy GT4.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)