Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Mercedes-Benz a Lego Technic představují nový Arocs

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (9)
Lego Group a Daimler AG opět spojili své síly a výsledkem jejich spolupráce je působivý model těžkého nákladního vozidla Mercedes-Benz Arocs 3245.

Dánská společnost si nevybrala produkt německé značky za předlohu pro svou stavebnici poprvé a za připomínku stojí například Unimog, který měl premiéru v létě roku 2011.

Nyní jako vzor posloužil Mercedes-Benz Arocs 3245, jehož model je složen z 2793 dílů a nabízí řadu funkcí od odpružení všech osmi kol přes řízení obou předních náprav až po systém Pneumatics 2.0, jehož prostřednictvím je ovládáno rameno nakladače.

Vedle do detailu propracované konstrukce, která spolu s designem přibližuje novinku v nabídce Lego Technic svému vzoru, upoutá tento model pozornost i svými celkovými rozměry, protože je 540 mm dlouhý, 140 mm a 310 mm vysoký.

Návrháři, kteří pracovali na modelu Mercedes-Benz Arocs 3245, vedle studia technické dokumentace skutečného nákladního vozidla navštívili i jeho výrobní linku, aby se jim mohli co nejvíce přiblížit originálu.

Zástupci dánské společnosti k dodávají, že se jedná o jeden z nejsložitějších modelů v nabídce Lego Technic.

Prodej stavebnice Mercedes-Benz Arocs 3245 od Lego Technic se má podle oficiálních materiálů společnosti rozběhnout u všech dobrých prodejců hraček 1. srpna letošního roku.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (9)
Avatar - pumpkin
15. 7. 2015 21:25
Re: Začínam šetriť...
:yes: Presne aj ja tak s tým diferenciálom. >:D Za môjho detstva už nebol problém zohnať Lego, no ani vtedy to nebola najlacnejšia záležitosť. Z Technicu tak mám len 8408 Desert Ranger. Okrem diferenciálu ma fascinovalo aj fungovanie valcov motora a vďaka možnosti ovládať predné kolesá otočným gombíkom na streche, som sa rýchlo naučil paralelne parkovať aj so skutočným autom. :-)

Mám z Lega úprimnú radosť, lebo asi tak pred šiestimi rokmi som bol zdesený aké kraviny vyrábali. Bionicle som akosi nikdy nepochopil (aj keď možno na to bude generácia, ktorú to zasiahlo nostalgicky spomínať). Ale teraz všetky tie série figúrok, Simpsonovci, Big Bang Theory, autá ako Mini, VW T1, teraz F40-ka, no paráda.

A sesternici architektke som k tridsiatke kúpil zo série Architecture vilu Fallingwater 21005. Vrhla sa na to ako malá. >:-[]
Avatar - Pekelná Micinka
15. 7. 2015 13:13
Yesterday's news
Arocs představili skoro před půl rokem... Nicméně před asi měsícem, zdejší optikou tedy právě teď, představili jiné auto - [odkaz] Zde recenze [odkaz]
15. 7. 2015 12:33
Re: Lego v Profi - sekcii? Občas je to tu naozaj už trochu n
Nech sa páči, ak to potrebuješ, pokojne k němu zájdi, chlapček ;-)
Avatar - LEGOPARK
15. 7. 2015 10:36
Re: Lego v Profi - sekcii? Občas je to tu naozaj už trochu n
A co tak navstivit psychiatricku ambulanciu?
15. 7. 2015 09:21
Lego v Profi - sekcii? Občas je to tu naozaj už trochu na hl
:*)