Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Mercedes-Benz C AMG Line: Designové vylepšení

Jakub Kraus
Diskuze (50)
Mercedes-Benz neustále odhaluje další verze nové třídy C. AMG Line zasahuje jak design, tak i techniku.

Objevily se nové fotky a informace o chystané druhé nejsportovnější variantě nového céčka, za kterou budou zodpovědní jak pánové ze Stuttgartu, tak i ti z Affalterbachu. Verze AMG Line bude proto tou druhou nejlepší variantou, hned po 63 AMG, jakou ke koupi zvolit a bude zahrnovat úpravy vozu týkající se designu i techniky.

Vzhled je vylepšen hlavně předním AMG nárazníkem, který nové generaci vrací trochu té agresivity. Dále jsou použity výraznější prahové lišty a na zádi přepracovaný nárazník s difuzorem v barvě vozu nacházejícím se mezi velkými chromovanými koncovkami výfuku. Chrom si však našel cestu i na další místa karoserie jako je „lízátko“ předního nárazníku nebo orámování bočních oken. Mezi těmi byl také zatmaven B sloupek pro sportovnější vzhled. Nejvýraznější změnou jsou však pěti paprsková osmnácti palcová litá kola. Dodávají se pouze k AMG Line a jsou lakovaná titanově šedou barvou s lesklým povrchem.

Vylepšení techniky zasahuje přenastavení podvozku sníženého o patnáct milimetrů a sportovní převod řízení. Dále vylepšený brzdový systém s perforovanými kotouči, které jsou svírány brzdiči opatřenými názvem Mercedes-Benz.

Cena za celý paket ještě nebyla zveřejněna, ale je známo místo odhalení vozu, kterým se stane lednový detroitský autosalon NAIAS.

Jakub Kraus
Diskuze (50)
28. 12. 2013 20:34
Re: ...
V současné době hodnotím jen vizuální stránku - a tam mě nové C moc nebere... Podle prodejů celkových prodejů ostatních modelů to očividně je spíš problém můj než problém Mercedesu - nová generace mě minula, bohužel jsem se ještě nedokázal odpoutat od W211.
Třeba z nové S-klasse jsem byl při představení u vytržení, ale jak jsem ji začal potkávat, přestala se mi líbit. Je to ale skutečně impozantní auto.

Jinak samozřejmě, pokud bych si měl vybrat, bral bych nové C raději než A4, která je už pomalu veterán.
Avatar - peter_ko
27. 12. 2013 16:36
Re: ...
a keď už sme pri tom Ačku, tak toľko falošných nasávacích otvorov na meter štvorcový som už dávno nevidel :no:
Avatar - CHerokee
27. 12. 2013 16:25
Re: JASNÁ ZPRÁVA
Síla zvyku, tablety jsou všude.
27. 12. 2013 15:57
Re: JASNÁ ZPRÁVA
Souhlas. Jen tohle je o AMG paketu a ač nerad musím říct, že se mi víc líbí C v Avantgarde než v AMG paketu... Hlavně kvůli tomu zadnímu nárazníku s průduchy, nesedí mi to vůbec.
Avatar - CHerokee
27. 12. 2013 13:49
Re: ...
To je tak možná akorát propaganda konkurence. A funguje leda tak na slepce. Doporučuju si zajít do prodejen a srovnat i30 a A :-)