Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Mercedes-Benz Citaro: Přijíždí nová generace

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)
Mercedes-Benz v předpremiéře odhaluje novou generaci městských autobusů Citaro.

Současný Mercedes-Benz Citaro představuje s více než 30.000 prodanými exempláři v nabídce své značky doslova bestseller mezi městskými autobusy. V letošním roce Mercedes-Benz představí a začne uvádět na trh novou generaci.

Prozatím Mercedes-Benz uvolnil k novému Citaru pouze jedinou fotografii a krátkou tiskovou zprávu, která informuje o hlavních změnách.

Design autobusu byl kompletně přepracován a jeho karoserie nyní díky novému provedení předních světlometů i masky a bokům se specifickými tvary blatníků působí dynamičtějším dojmem i při zachování bohatého prosklení kabiny.

V interiéru jsou použity světlejší materiály obložení stěn, stropu i čalounění sedadel, které mají přispět k příjemnějšímu pocitu cestujících z cestování v novém Citaru. Zcela nové je i výše uložené pracoviště řidiče. Přístrojová deska odpovídá ustanovením Svazu německých dopravních podniků (VDV) a má optimalizované ergonomické uspořádání.

Poprvé v historii má i městský autobus k dispozici elektronický stabilizační program ESP. To platí i pro linkové autobusy v nízkopodlažním provedení. Nové Citaro má oproti svému předchůdci vynikat i lepší ochranou řidiče a cestujících při čelním nárazu a pevnější strukturou skeletu.

Od současné modelové řady Citaro převzala novinka vznětové motory BlueTec, splňující emisní limity Euro V a EEV.

Bližší informace o novém Citaru budou k dispozici v květnu, kdy jej Mercedes-Benz představí široké veřejnosti. Od konce letošního roku bude tento nový městský autobus postupně uváděn na trh.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)