Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Mercedes-Benz EQA za rohem. Chce oslovit mladé a nabídnout až 200 kW

David Bureš
Diskuze (7)

Mercedes již brzy rozšíří nabídku elektromobilů o kompaktní SUV. Krátce před premiérou odhaluje další detaily o něm.

Rok 2021 bude pro automobilku Mercedes-Benz klíčový v její snaze o rozšíření nabídky elektromobilů. Letos se totiž představí elektrická vlajková loď EQS a v průběhu roku se začne vyrábět i SUV EQB a manažerský sedan EQE. To elektrický kompaktní crossover EQA se již vyrábí a brzy ho čeká oficiální premiéra. Podle původních plánů se přitom měl představit už loni, pandemie kornaviru spolu s potížemi s dodávkami baterií však jeho prezentaci pozdržely.

Odhalení je tak naplánované na středu 20. ledna a logicky proběhne digitálně. Už dopředu však automobilka odhalila pár bližších detailů o tomto elektrickém sourozenci modelu GLA. Automobil na trh vstoupí ve verzi EQA 250, která využije elektromotor o výkonu 140 kW s kombinovanou spotřebou elektrické energie  15,7 kWh na 100 km.

Postupně se však nabídka bude rozšiřovat. Mercedes oznámil příchod výkonové varianty s více než 200 kW, stejně jako provedení s pohonem všech kol. Díky tomu chce elektromobilem oslovit různorodou klientelu, tou primární nicméně mají být mladí klienti z měst.

Podle automobilky novinka bude sdílet pozitivní vlastnosti představené již v sesterském modelu GLA, přidá k tomu i snadné ovládání, které má být patrné už na výbavě. Standardem tak bude třeba navigační systém, který na delších trasách vypočte nejrychlejší cestu k cíli i podle dobíjecích míst. Délku jízdy tak vypočte i s ohledem na potřebné zastavení kvůli nabíjení baterií či podle aktuálního počasí.

Mercedes-Benz EQA se u evropských prodejců objeví v průběhu jara 2021. Jeho produkci pro evropské trhy má na starosti závod v německém městě Rastatt.

Rozšíření nabídky elektromobilů souvisí s plány stuttgartské automobilky, které počítají s tím, že do roku 2030 budou více než polovinu jejích prodejů tvořit plug-in hybridy a elektromobily.

Doporučujeme

David Bureš
Diskuze (7)

Doporučujeme

Avatar - Blue Sun
18. 1. 2021 14:52
Re: Letošní mladé osloví nejvíce,
Tyhle kecy zasloužilých důchodců dovedou vždycky pobavit. :-D
Avatar - Blue Sun
18. 1. 2021 14:51
Re: Noo
No vidíš, a taky roste počet mladých, kteří mají k dispozici hodně peněz, a nějaký Mercedes je jim u zadnice...
Tvoje schopnost neustále vidět jen to negativní je tedy na vysoké úrovni. Kdyby takové byly i tvé znalosti...
18. 1. 2021 12:50
Re: ...
Místní rada starších se shodla dokonce společně s výrobcem.
Avatar - 3_diamanty
18. 1. 2021 12:05
Noo
Len nie kazdy mlady ma zase na medveda .... pocet chudobnych aj mladych bez prace na planete rastie posledne roky raketovo... a to aj v oblastiach kde bol kedysi raj na zemi... kalifornia, britania, francie a pod
18. 1. 2021 11:44
...
Vidím, že se místní rada starších už shodla na tom, co mladí lidé (spíš jejich pokroucená představa mladých lidí) očekávají od auta. :D