Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Mercedes-Benz GLS se v nové generaci odhaluje krátce před premiérou

Ondřej Lilling
Diskuze (7)

Největší SUV od Mercedesu se ukazuje na pár fotografiích krátce před oficiální premiérou, která proběhne na autosalonu v New Yorku.

Největší a nejluxusnější SUV v nabídce Mercedesu se mělo původně oficiálně ukázat na autosalonu v New Yorku. Jenže… prvních pár fotek se na internet dostalo v předstihu. Díky tomu si můžete v předstihu prohlédnout, s čím chce Mercedes bojovat proti novému BMW X7 a dalším velkým SUV.

Design se nese v duchu posledních modelů, nešetří chromem a vypadá opravdu masivně. Interiér by měl nabídnout ještě více místa než doposud, rozvor naroste o 6 centimetrů na finálních 3137 milimetrů, což je více, než kolik nabídne mnichovská X7 (3104 mm). K pohonu poslouží primárně třílitrové šestiválce, ať už vznětové či zážehové. A očekávat samozřejmě můžeme i zástavbu mild-hybridního pohonu. Sportovně laděná verze AMG se bude pravděpodobně spoléhat na dvakrát přeplňovaný čtyřlitrový osmiválec.

O komfort se postará aktivní zavěšení E-Active Body Control, které už si odbylo premiéru v novém GLE. Využívá 48V palubní síť a jeho pružící a tlumící síly jsou hydropneumatickým podvozkem řízeny jednotlivě na každém kole, což zlepšuje komfort a pomáhá i při jízdě v terénu. Očekávat samozřejmě můžeme také nabídku nejmodernějších asistenčních a bezpečnostních systémů.

Pro fajnšmekry bude mít Mercedes připravenou luxusní verzi Maybach, která se postaví proti Range Roveru či Bentley Bentayga. Od standardní verze se bude lišit pozměněnou maskou chladiče, jinými nárazníky, větším počtem chromovaných dílů a jinými koly. Největší změny se ale očekávají v interiéru, který nabídne podobnou úroveň luxusu jako Mercedes-Maybach třídy S.

Oficiálně se nový Mercedes-Benz GLS představí už příští týden na autosalonu v New Yorku, již brzy se tedy dozvíme kompletní detaily.

Ondřej Lilling
Diskuze (7)

Doporučujeme

15. 4. 2019 12:57
Re: Lepší...
... aj preto, lebo X5 nie je uplne rovnaka trieda ako GLS. GLS bolo jednoznacne najvacsie SUV z premiovych znaciek a objektivne bol interier a kufor vyrazne vacsi a priestornejsi ako v X5 ... preto to aj bola velka skatula :) Az nova X7 je trieda GLS. BTW ... X7 vyzera na fotkach hrozne / podla mna /, ale videl som ju nazivo a v skutocnosti vyzera o par tried lepsie. Podobne ako mega gril novej 7 je na fotkach hnus, ale v tmavosivom / ciernom prevedeni v reale nie je vobec zla. V pripade novej X5 vs GLE ... tie auta su v podstate rovnake - motoricky, kvalitou spracovania, kvalitou materialov ... zalezi od vkusu klienta, ktory dizajn sa mu viac paci.
Avatar - 3_diamanty
15. 4. 2019 11:29
Re: Lepší...
suhlasim.. uz nove mensie GLE som pisal ze s mi paci a ze na rozdiel od X5tky posobi elegantne ;-) -- a som moc raad ze tento akysi lahk sviezi a elegantny styl GLE-cka presiel aj na vacsie GLS-sko :yes: .. proste teraz mi to sedi... ten look.. proporcie.. ma to formu... lebo popravde tie SUVecka neajk medvedom nikdymoc nesli a niekdajsie ML-ko sa fakt nidky nechytalo na X5 .. a aj sucasne GLS bol hodne neforemny vagon voci nejakemu range roveru to neslo ani zrovnavat ale konecne sa MB uz aspon u SUV chytil... lebo ich sedany sa mi nadalej nepacia .... ale aspon uz u GLE aj GLS mozem povedat ze su to koncne pekne medvede :yes:
15. 4. 2019 10:23
vyzerá konečne celkom dobre
keby som mal rýpnuť, tak zadné svetlá sú také nijaké a k autu nepasujú, ale dá sa.
Avatar - Emel
15. 4. 2019 08:49
Re: Parádní autíčko
Nevíme proč přesně... protože nevíme, co úředníky napadne. Zákaz vjezdu do měst, další zdanění fosilních paliv, placení pokut za emise Co2 nejen při registraci, ale i za provoz... U starých prémiovek platí, že není problém je koupit, ale provozovat.
15. 4. 2019 07:03
Lepší...
...než konkurenční X7. Opravdu hezky se podařilo dát dohromady olbřímí rozměry a estetiku.