Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Nový Mercedes GLS je za rohem. Vyroste a bude ještě luxusnější

David Bureš
Diskuze (1)

Nové GLS bude chtít být taková třída S mezi SUV. Uvidíme ho již na nadcházejícím autosalonu v New Yorku.

Tento měsíc se na dvou opačných koncích světa konají dva důležité autosalony, přičemž Mercedes-Benz na každém z nich představí důležitou novinku z řad SUV. V Šanghaji se pochlubí konceptem připravovaného modelu GLB, zatímco v New Yorku bude vystavovat novou generaci luxusního GLS. Automobilka už o ní odhalila několik detailů.

Největší a nejluxusnější SUV v nabídce Mercedesu bude chtít být v nové generaci opravdu tím, co naznačuje už svým jménem, GLS se má stát takovou třídou S mezi SUV. Automobil proto nabídne ještě více luxusu a komfortu než dosud. Komu by pak ani to nestačilo, může se podle zákulisních zpráv těšit na ještě luxusnější provedení Mercedes-Maybach GLS.

Také tu bude více vnitřního prostoru. Rozvor se mezigeneračně natáhne o neskutečných 60 mm, Mercedes tudíž slibuje velkorysou prostornost hlavně v druhé řadě sedadel. K dispozici každopádně budou ale až tři řady sedaček, všechny plně elektricky ovládané.

Komfortu bude napomáhat hlavně aktivní zavěšení E-Active Body Control, představené už v novém GLE. Využívá 48V palubní síť a jeho pružící a tlumící síly jsou hydropneumatickým podvozkem řízeny jednotlivě na každém kole, což pomáhá nejen při tlumení nerovností, ale také třeba při jízdě v terénu. Vedle toho Mercedes slibuje také nejnovější asistenční systémy.

Z hlediska motorů stuttgartská konkurence pro vozy typu Audi Q7, BMW X7 či Range Rover nabídne primárně třílitrové šestiválce, ať už vznětové či zážehové. Očekává se zástavba mildhybridního pohonu, v nabídce by nemusel chybět ani plug-in hybrid. Vrcholná verze z dílny AMG pak jistojistě použije dvakrát přeplňovaný čtyřlitrový osmiválec.

Více se o novém Mercedesu GLS dozvíme nejpozději na letošním ročníku newyorského autosalonu, který startuje ve středu 17. dubna. Vedle nového GLS se tam můžeme těšit na představení nového Cadillacu CT5, amerického konkurenta pro BMW 5, novou generaci Fordu Kuga (v USA prodávaného jako Escape) nebo Hyundai Venue, miniaturní crossover, menší než Kona.

David Bureš
Diskuze (1)

Doporučujeme

Avatar - Magister
10. 4. 2019 09:11
GLS
Pro US trh. U nás už teď je to nešikovné (velikost).