Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Mercedes-Benz láká na moderní verzi konceptu C111. Inspirace sahá do 60. let

Ondřej Mára
Diskuze (0)

Zdá se, že automobilky objevují nový trend – futuristickou modernizaci svých starých konceptů.

Automobilka Mercedes-Benz se na sociálních sítích pochlubila prvními ukázkami nového konceptu, který vzbuzuje náležitou pozornost. Nepůjde totiž o žádnou vizi z budoucnosti, ale futuristickou úpravu letitého konceptu C111, který byl světu poprvé představen již v roce 1969.

Úpravu konceptu C111 z roku 1969

Automobilka je zatím docela tajemná, zveřejnila ovšem několik snímků, které zřejmě ukazují moderní pixelová světla/displeje oválných tvarů, uzpůsobená původním tvarům konceptu. Nedlouho po zveřejnění snímků pak automobilka vypustila do světa i krátké video, kde se na displeji kromě kulatých světel objevuje i nápis „one-eleven“, tedy číslovka 111.

Video se připravuje ...

Ze snímků ani videa toho zatím mnoho nevykoukáme, fráze jako „icon reloaded“ nebo „reimagined icon“ ale celkem naznačují, co nás může čekat. Automobilka bude zřejmě vycházet z elegantních a především aerodynamických tvarů původního konceptu, lehce je však pozmění, zabuduje displeje a vymění spalovací motor za elektromotor. Nebo i více elektromotorů.

Od dieselu po wankel

Připomeňme, že původní koncept elegantního sporťáku se měl dočkat malosériové výroby, nakonec ale vzniklo pouze několik prototypů, ve kterých se testovaly různé pohonné jednotky – rotační, turbodiesely a došlo i na přeplňovaný zážehový osmiválec. Do historie se pak vůz zapsal hned několika rychlostními rekordy.

Zatím není zřejmé, jaké má automobilka s moderní verzí konceptu plány, zřejmě jsme ale svědky nového trendu, kdy automobilky oživují své historické koncepty pro moderní elektrickou éru. Podobný kousek už totiž předvedla i automobilky Hyundai se svým konceptem Pony Coupé, který se proměnil v moderní divoký koncept N Vision 74.

Video se připravuje ...

Ondřej Mára
Diskuze (0)

Doporučujeme