Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Mercedes-Benz MB 917 a MB 1730: Nové autobusy pro Afriku

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)
Daimler Buses uvádí dvojici autobusů navržených a vyráběných pro potřeby afrických dopravců. Prvním je model MB 917 pro městskou dopravu a druhým pak model MB 1730 pro meziměstský provoz.

Společnost Daimler Buses představila dvojici nových autobusů, jimiž reaguje na stále rostoucí poptávku ze strany dopravců ve východní a střední Africe po moderních, pohodlných a bezpečných vozidlech pro hromadnou dopravu, navržených podle specifických požadavků zdejšího trhu.

Dvojice nových modelů, jimiž jsou MB 917 a MB 1730, je výsledkem spolupráce Daimler Buses se společností DT Dobie Kenya se sídlem v Nairobi, hlavním a zároveň největším městě Keni. Právě u této firmy bude probíhat montáž obou nových modelů autobusů.

Kompaktní autobus Mercedes-Benz 917 s kapacitou až 37 cestujících má být ideální jako městský nebo školní autobus. Mercedes-Benz 1730 pak představuje prostornější vozidlo, které je s kapacitou až 60 cestujících vhodné i pro delší trasy na meziměstských linkách.

Společnost Daimler Buses při vývoji nových autobusů pro africký trh využila svého globálního působení a díky tomu jsou jejich základem osvědčené podvozky. Prvním je OF 917 s celkovou přípustnou hmotností 10,4 tuny a původem z indické divize, zatímco druhým je OF 1730 s celkovou přípustnou hmotností 18 tun a původem z brazilské divize.

Podvozky se tedy již osvědčily v náročných podmínkách indických a brazilských silnic, na nichž byla prověřena jejich robustní konstrukce. Při svém vstupu na trh východní Afriky pak tyto nové autobusy zde díky svým podvozkům stanovují nová měřítka, protože jsou zde jako první nabízeny s ABS.

Daimler Buses uvádí, že s celkovým odbytem až 2500 nových vozidel ročně je Keňa jedním z nejvýznamnějších trhů pro autobusy ve střední a východní Africe.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)