Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Mercedes-Benz rozšiřuje řadu Marco Polo o model Horizon

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (15)
Automobilka Mercedes-Benz si připravila nového člena rodiny svých obytných automobilů. Ten míří přímo mezi modely Marco Polo a Marco Polo Activity.

Mercedes-Benz na veletrhu Caravan, Motor, Touristik, pořádaném ve Stuttgartu od 14. do 22. ledna letošního roku, představuje nejnovější přírůstek do své rodiny modelu pojmenovaných Marco Polo.

Mercedes-Benz tyto modely vyvinul a vyrábí ve spolupráci s firmou Westfalia. Vozidla s tradičním označeními Marco Polo v případě třídy V a Marco Polo Activity pro vozy, jejichž základem je Vito mají být podle svého výrobce vhodné pro každodenní provoz podobně jako velká MPV a zároveň mají své posádce poskytovat komfort obytného vozu během delších výletů a dovolených.

Model Marco Polo má interiér navržený ve stylu moderního salonku. Dvojici samostatných a otočných předních sedadel spolu s dvoumístnou posuvnou a sklopnou lavicí doplňuje sklopný stolek, kuchyňský kout a samozřejmostí jsou lůžka pro čtveřici osob.

Model Marco Polo Activity sice postrádá kuchyňskou linku, ale na druhou stranu nabízí standardně prostor pro pětici cestujících. Dvojici předních sedadel totiž doplňuje rozměrná třímístná zadní lavice, která se může samozřejmě rozložit na pohodlné lužko pro trojici osob. Stejně jako verze Marco Polo je i Activity vybaveno zvedací střechou, pod níž je lužko pro další dva spáče.

Novinka pojmenovaná Marco Polo Horizon míří mezi tyto dva modely, jejichž přednosti má kombinovat a jejím základem je třída V. Interiér vozu má nabízet široké možnosti konfigurace sedadel od sedmimístného uspořádání přes pětimístné až po dvoumístné s vyjmutými sedadly druhé a třetí řady.

Sedadla dvou zadních řad mohou ovšem podobně jako u modelu Marco Polo Activity posloužit jako lůžko pro tři osoby, jehož rozměry jsou 1,93 m x 1,35 m, zatímco pod zvedací střechou je umístěno dvoumístné lůžko s rozměry 2,05 m x 1,13 m. Pro komfortní přespání je možné interiér zatemnit za pomoci závěsů.

Podobně jako model Marco Polo i nový Marco Polo Horizon nabízí díky skutečnosti, že vychází z třídy V široké možnosti individualizace. Pro jeho karoserii je k dispozici paket AMG Line, který zajistí sportovnější vizáž, zatímco v interiéru může být použito kožené čalounění a obložení dřevěnými dýhami. V nabídce pak nechybí ani multimediální systémy umožňující připojení k internetu.

Mercedes-Benz nabídne model Marco Polo Horizon se všemi vznětovými motory, jimiž v současnosti disponuje třída V, což znamená, že se jedná o přeplňované čtyřválce o objemu 2143 cm3 s výkony 100, 120 a 140 kW. Vedle verzí s pohonem zadních kol pak budou k dispozici i provedení s pohonem všech kol 4Matic.

Na sousedním německém trhu již mohou zákazníci model Marco Polo Horizon objednávat a jeho ceny zde začínají na částce 52.051 euro (zhruba 1.415.000 Kč) včetně 19 procent DPH.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (15)
4. 11. 2017 09:56
auto pěkné ale za tu cenu ani napad mam lepsi napady jak ura
:-( :-( :-(
Avatar - Kolouš
16. 1. 2017 13:19
Re: komfort obytného vozu
s Véčkem jezdím od doby jeho uvedení. Díky pohonu zadních kol/velkemu rejdu prednich kol a přehledné karoserii se s nim ve stisnenych prostorach parkuje lepe nez s Eckem ve 4Maticu. Srovnani mam.
Ze je to o par centimetru delsi v realnym zivote vubec neresis.
16. 1. 2017 10:23
Re: Skúsenosti
S nákladem přijde vhod ten stan na střeše. Je škoda, že už nenabízí šestiválec.
15. 1. 2017 21:05
Re: komfort obytného vozu
Tak holt každý má jiné potřeby
15. 1. 2017 21:05
Re: komfort obytného vozu
Jezdím běžně s dlouhým transporterem a ještě delším ducatem a do práce nebo na nákup s tím samozřejmě jet jde. Tím ale nijak nerozporuju, že s menším autem se parkuje snadněji