Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Mercedes-Benz S 600 Guard: osobní ochránce

Jan Cacek
Diskuze (28)
Pokud se nepohybujete v právě bezpečném prostředí a zároveň máte dostatečně tučné konto, má pro vás Mercedes řešení.

Nejnovějším přírůstkem v nabídce luxusní třídy S je speciální verze Guard, která je schopná odolat ozbrojenému útoku. V prvotní fázi bude S-Guard k mání pouze ve dvanáctiválcové verzi S 600 a s karoserií s prodlouženým rozvorem. Kompletní montáž obrněných Mercedesů probíhá na specializované výrobní lince v Sindelfingenu, takže ochranné prvky mohou být plně integrovány do konstrukce auta, na rozdíl od dodatečné montáže na již dokončené vozidlo.

Mercedes-Benz S 600 Guard pohání přeplňovaný dvanáctiválec biturbo o výkonu 380 kW, který limuzíně zaručuje dostatečnou dynamiku i přes značnou hmotnost. S-Guard byl certifikován v bezpečnostních kategoriiích B6/B7, takže jeho pancíř odolá standardnímu střelivu a zaručuje ochranu před střepinami ručních granátů a jiných výbušnin. Další bezpečnostní výbava zahrnuje pneumatiky run-flat, speciální nádrž a hasicí systém. Přes vysokou úroveň nabízené ochrany není zvenčí Mercedes S-Guard nápadný na první pohled.

Jan Cacek
Diskuze (28)
19. 10. 2006 16:39
Re: svos
tak když jsem viděl jak vypadá auto během té tvé domontáže tak si tím nejsem tak jistej ... mimo to auta která se pancřují tak jsou k tomu uzpůsobená. a požadavky na různé stupně ochrany jsou stejné pro všechny ... ;-)
18. 10. 2006 22:40
svos
no kdyby pancéřoval špatně tak asi nemá takovejch zakázek ...
Avatar - mustafa
18. 10. 2006 18:48
380kW?
No tenhle motor je i v novym CL a přeplňovanej neni... Přeplňovanej ma 600 německejch valachů...
18. 10. 2006 17:08
děkuji necu
měl jsem možnsot svézti se s několika pancéřovanými auty a děkuji nemám zájem - vysoké těžiště, jízdní vlastnosti naprd, dlouhá brzdná dráha . Nikdy bych nechtěl to dopracovat tak, abych jej potřeboval