Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Mercedes-Benz Tourismo RHD se představí ve zcela nové podobě

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)
Mercedes-Benz Tourismo RHD patří k nejúspěšnějším zájezdovým autobusům v Evropě i mimo ni a letos se představí jeho zcela nová generace.

Mercedes-Benz oficiálně oznamuje, že letošní veletrhu Busworld, pořádaný v belgickém Kortrijku v říjnu letošního roku, se stane místem výstavní premiéry pro zcela novou generaci úspěšného zájezdového autobusu Tourismo RHD.

Mercedes-Benz Tourismo vstoupil na trh již v roce 1994 a jeho druhá generace byla na trh uvedena o dvanáct let později. V letošním roce se pak dočkáme představení v pořadí třetí generace vysokopodlažního zájezdového autobusů.

Na trh má tato novinka vstoupit ve čtyřech provedení se třemi různými délkami od 12 do 14 metrů, umožňujícími zvolit dopravcům ideální verzi pro využití na dálkových linkách či v zájezdovém provozu nebo kombinaci obou nasazení.

Nové Tourismo RHD nabídne širokou paletu pohonných jednotek od přeplňovaného vznětového šestiválce OM 936 o objemu 7,7 litru s výkony od 260 kW až po motor OM 470 o objemu 10,7 litru a výkonu 335 kW.

Samozřejmostí bude armáda asistenčních systémů, zahrnující mimo jiné prediktivní tempomat, nouzový brzdový systém Active Brake Assist 3 a Front Collision Guard, který má poskytovat účinnou ochranu pro řidiče i předního spolujezdce v případě čelního nárazu.

Vysoký cestovní komfort má zajistit vedle nového provedení sedadel i nový ventilační systém se samostatnou cirkulací vytápění a klimatizace.

Design nové generace autobusů Tourismo RHD prozatím poodhalila jediná oficiálně zveřejněná skica, která naznačuje, moderní linie a zároveň evoluci druhé generace, jejíž vzhled představuje video.

Novinka má vynikat i propracovanou aerodynamikou a Mercedes-Benz uvádí, že hodnota odporu vzduchu byla snížena na Cd = 0,33.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)