Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Mercedes-Benz V 200 CDI Black Crystal: Soukromý tryskáč na kolech

Jan Mička
Diskuze (3)
Firmy zabývající se tuningovými úpravami neopomínají ano velkoprostorové vozy a dodávky. Luxusní Mercedes-Benz Crystal Black od společnosti Larte Design je jako tryskáč na kolech.

Společnost Larte Design se zabývá tuningovými úpravami vozů Tesla, Infinit, Range Rover a Mercedes-Benz, přičemž její výtvory nikdy nezapadnou v davu. Vzpomeňme například na Teslu Model S Elizabeta představenou na loňském ročníku výstavy Top Marques Monaco – čisté a aerodynamické linie výchozího modelu zmizly a místo nich se objevily ohromné nárazníky, kola s pneumatikami, které jsou snad pouze nakreslené, a především výkon téměř 900 koní.

Dnes to ale vezmeme z trochu jiného soudku. Firma Larte Design totiž zabrousila mimo své oblíbené segmenty do světa dodávek a jako základ vybrala snad nejlepší model, jaký mohla – Mercedes-Benz třídy V, byť se základním vznětovým čtyřválcem 200 CDI o objemu 2,1 litru, výkonu 100 kW a točivém momentu 330 N.m. Zákazníci nicméně mohou vybírat i ze zbylých turbodieselů o výklonech 120 a 140 kW.

Ve fotogalerii najdete pouze jediný snímek exteriéru, o ten nám ale v tuto chvíli až tak nejde. Středobodem všech úprav je totiž interiér, za který by se nemusel stydět luxusnější soukromý tryskáč. Strop je čalouněn Alcantarou, sedadla prošívanou kůží a nechybí ani kvalitní dřevo. O vysoké úrovni dílenského zpracování asi nebude třeba pochybovat, přesto se ale v Ženevě zastavíme na stánek úpravce a omrkneme auto osobně. Bude tam totiž mít premiéru.

Prvky jako výklopné stolky, ledničku nebo trezor už dneska nikoho moc nepřekvapí, přepážka oddělující prostor řidiče a zbytku posádky s výsuvnou televizí je ale vážně něco. Všechna nová „hejblata“ a luxusní vymoženosti něco váží, a proto bychom na dobrou dynamiku auta moc nesázeli, Larte Design by ale určitě uměl postavit něco podobného i na základě minulé generace vozu s šestiválcovým motorem.

Jan Mička
Diskuze (3)
31. 1. 2016 23:23
nějak zapomněli na těsnění
mno, vyměnit nebo nějak maskovat to černé těsnění dveří už by je cenově nezabilo >:-[]
31. 1. 2016 23:21
Re: tryskac
Tady se tryskáčem jistě nemyslí nějaký výkon nebo rychlost.
To mělo asi směřovat k podobě interiéru soukromého bizjetu ;-)
Avatar - Kolouš
30. 1. 2016 10:17
tryskac
Tryskac s motorem 200CDI? Co by potom muslo být s 220CDI, nebo nedejbože 250CDI???