Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Mercedes-Benz v roce 2011: Přehled chystaných novinek pro český trh

Diskuze (6)
Mercedes-Benz letos slaví 125 let, a proto je přísun nových modelů větší než obvykle.

U příležitosti 125. výročí patentování prvního automobilu značky Benz připravila automobilka Mercedes-Benz nezvykle silnou modelovou ofenzivu. Dva nové modely jsou již v prodeji, čtyři další přijdou do konce roku.

První letošní novinkou je druhá generace třídy CLS. V prodeji je od začátku roku.

Teprve od května je v prodeji roadster třídy SLK ve své třetí generaci. Nabídku zatím tvoří trojice motorů – čtyřválce SLK 200 CGI, SLK 250 CGI a šestiválec SLK 350 CGI. Příchod turbodieselu SLK 250 CDI a sportovního SLK 55 AMG, o kterých kolují neoficiální informace, zatím stále nemáme potvrzen.

Od 4. června se začíná prodávat třída C Coupé. Nejsportovnější kupé od Mercedesu se orientuje na mladší zákazníky než E Coupé a akcentuje ovladatelnost před komfortem. Nabídku motorů už od počátku tvoří přeplňované čtyřválce (C 180, C 250, C 220 CDI a C 250 CDI), benzinový šestiválec C 350 a vrcholná verze C 63 AMG.

Dieselový šestiválec a standardní benzinový V8 zůstanou vyhrazeny E Coupé, které naopak nedostane AMG verzi.

Třetí novinka je opět z kategorie dvoudveřových aut. SLS AMG Roadster bude možné objednávat od července. Světová premiéra se chystá na září do Frankfurtu, první vozy budou k dodání v říjnu.

Prvním zástupcem nové rodiny kompaktních Mercedesů se stane nová třída B. Nové Béčko dorazí na český trh v listopadu 2011.

Listopad je také termínem uvedení nové generace třídy M.

Z přehledu nemůžeme vynechat ani facelift a technickou modernizaci třídy C. Společně s ní přichází nový systém Comand (telematika generace 4.5) a převodovka 7G-Tronic Plus. Tyto celky budou v následujících měsících postupně nasazeny do všech modelů Mercedesu.

Pro letošní rok české zastoupení připravilo také speciální akční paket 125! let inovací. Touto cestou zákazník získá za mimořádně výhodných podmínek (méně než polovina ceníkové ceny) kompletní bezpečnostní výbavu – sadu jízdních asistentů Plus, včetně Pre-Safe a adaptivního tempomat Distronic Plus, a automatickou převodovku (pokud není pro danou motorizaci standardem).

Diskuze (6)
2. 6. 2011 15:08
Re: Nové ML
Proč když jsou nahoře fotky? Třída R moc zadní světla nezměnila a jejich koncept už je trochu obnošený, takže určitě ne.
2. 6. 2011 11:04
Re: Nové ML téměř bez maskování
mě se na prvních spy fotkách Cayenne světla taky nelíbila a naživo je to moc hezké. Pravda je, že tato jsou na obrázku protažena v divném úhlu, myslím, že live dojem bude jiný.
Avatar - Ricardo
2. 6. 2011 10:57
Re: Nové ML téměř bez maskování
Tak ty světla ve stylu Cayenne se mně moc nelíbí...
Avatar - WinDiesel
2. 6. 2011 10:41
Re: Nové ML téměř bez maskování
A do motorového prostoru se stěhuje 4válec OM651, otázka je jen, zda pouze s hybridem jako CDI300 nebo právě CDI250 i bez hybridu.
2. 6. 2011 08:22
Nové ML téměř bez maskování
Na zadní část se stěhují rozměrnější světla, zadnímu blatníku dominuje křivka á la M-B E a zalomení C sloupku zůstává charakterisitcké pro třídu ML.

[odkaz]