Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Mercedes-Benz v Ženevě 2020: Facelift třídy E nebo trio AMG

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (4)

Mercedes-Benz na svém stánku v Ženevě představí řadu novinek. Mezi ty hlavní mají patřit tři světové premiéry modelů AMG, modernizovaná třída E a evropská premiéra konceptu Vision AVTR.

Mercedes-Benz těsně před samotným zahájení 90. ročníku autosalonu v Ženevě uspořádá 2. března akci „Meet Mercedes“ pro zástupce tisku a pozvané hosty, jimž představí své novinky. Následně se 3. března na stánku značky odehraje tradiční tisková konference s představením novinek, kterou bude možné sledovat i prostřednictvím online platformy „Mercedes me“.

Mercedes-Benz nyní mezi hlavní lákadla svého ženevského stánku řadí výstavní premiéru modernizované třídy E. Ta nabídne lehké osvěžení vzhledu a především novou generaci asistenčních a multimediálních systémů. Samotná automobilka v souvislosti s omlazenou třídou E vyzdvihuje multimediální systém MBUX s dvojicí 10,25palcových obrazovek.

Mezi světové premiéry značky Mercedes-Benz se v Ženevě zařadí i premiéra trojice modelů AMG. Prvním z nich bude prozatím blíže nespecifikovaný zástupce modernizované třídy E, zatímco další dva mají zastupovat SUV. Podle starších zpráv se má jednat o modely GLA 35 AMG a GLE 63 AMG Coupé.

Mercedes-Benz hodlá v Ženevě věnovat velkou pozornost i svým obytným modelům Marco Polo s uživatelským rozhraním MBAC, díky němuž lze vybrané komponenty obytné části vozu ovládat centrálně a to buď dotykovým displejem MBUX nebo libovolně v obytné části umístěným separátním displejem.

Mercedes-Benz uvádí, že do MBAC může být integrována řada funkcí a jeho prostřednictvím lze kontrolovat například stav plynových nádrží i uzavření plynového ventilu, stav nádrží na vodu i jejich výpustního ventilu, úroveň nabití baterie, nabíjení solárního modulu i elektricky výsuvné markýzy a střechy. Rozhraní lze využít i pro kontrolu a regulaci teploty v lednici i v obytném prostoru vozu a může sloužit i k ovládání audio systému, vnitřního osvětlení a nástupního schůdku do obytné části.

Mezi hlavní hvězdy stánku značky Mercedes-Benz se má v Ženevě zařadit i koncept Vision AVTR, který zde bude mít svou evropskou premiéru. Toto vozidlo je inspirováno slavným filmem Avatar, na nějž odkazuje svým designem i označením, i když to je zkratkou pro Advanced Vehicle Transformation, což by se dalo přeložit jako „rozšířená transformace vozidla“.

Ženevský autosalon 2020 je v pořadí již 90. ročník automobilové výstavy v Ženevě. Akce se koná od 3. do 15. března 2020, první dva dny jsou určeny pro odbornou veřejnost, pro běžné návštěvníky bude otevřeno od čtvrtka 5. března.

Zdroj: Daimler AG

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (4)

Doporučujeme

Avatar - CHerokee
22. 2. 2020 18:12
Zvrácený svět
Mercedes v Ženevě představí modernizované E a nějaká 2 SUV amg. To by bylo v pořádku, ale jako hlavní lákadlo pro faceliftovanou třídu E oznamuje nové asistenty a větší obrazovku.... to jako fakt? To jsou priority? Pochopil bych nový motor, lepší podvozek, nějaký komfort navíc, luxusní prvky...ale ne...dnes je pro Germány důležitá konektivita.
Avatar - Alf1k
21. 2. 2020 17:43
Re: E potřebuje jednoznačné odlišení
Obávám se, že ten odlišnej design bude jen na chvilku než přijde nové C a S.. Oni ten tvar světel změní, ale nemyslím si, že bude odvaha a vůle jít proti dosavadní strategii unifikace. Hvězda prodává, pochybuju, že bude vůle měnit zajeté koleje.
Avatar - KANKUNEN
21. 2. 2020 15:45
E potřebuje jednoznačné odlišení
od C a S. Stačí změnit tvar světel.