Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Mercedes-Benz zvažuje menší model než třídu A, bude to SUV

David Bureš
Diskuze (10)
Plánovaný automobil je uvnitř Mercedesu označován jako City-G. Na trh by mohl dorazit za tři roky.

Mercedes-Benz chce prodávat ještě menší model, než je současná třída A. Takový vůz však nebude malý hatchback, ale malé SUV. Tvrdí to britský Autocar s odvoláním na vysoce postaveného manažera stuttgartské automobilky.

Takový automobil by se mohl začít prodávat v roce 2016. Jeho křivky budou ovlivněny hranatou karoserií třídy G, která se prodává již od roku 1979. Podobu malého Mercedesu již naznačila loňská studie Ener-G-Force.

Mercedes chystaný vůz interně označuje jako City-G. To naznačuje, že se bude jednat o SUV určené hlavně do města a ne o nějaký drsný offroad.

Již v loňském roce se objevily zprávy, že Mercedes chystá auto inspirované třídou G. Britský magazín Car tento vůz označil jako GLG, podle jeho zpráv měl vůz doplnit chystané kompaktní SUV GLA.

GLG (pokud se tak chystaný model bude skutečně jmenovat) by za konkurenty považoval již potvrzený Volkswagen Taigun, který vzejde ze stejnojmenného konceptu, nebo plánovaný malý Land Rover, menší než současný Freelander, který má vycházet ze studie DC100.

Malý Mercedes by použil platformu, která je vyvíjena v rámci spolupráce mezi koncernem Daimler a aliancí Nissan-Renault. Platformu JC1 budou moci využít vozy minimálně dvou délek rozvoru náprav, platforma umožní pohon předních nebo všech kol. Vycházet by měla ze stávající MFA.

Také použité motory by pocházely ze společného vývoje Daimleru a aliance Nissan-Renault. Jednalo by se o maloobjemové čtyřválce s přímým vstřikováním.

David Bureš
Diskuze (10)
Avatar - happy_driver
11. 3. 2013 14:45
Re: GLGnime si...
Na blbosti sa zvyknut neda, ale vsak vyrasties, pochopis..... ;-)
Avatar - 3_diamanty
11. 3. 2013 13:40
Re: GLGnime si...
;-) kazdy mame iny nazor zvykni si .... ;-)
Avatar - happy_driver
11. 3. 2013 13:15
Re: GLGnime si...
Tiez mam GLK a rozmerovo je pre mna uz na spodnej hranici tolerancie, mensie SUV by som uz pre seba nekupoval....

To, ze toper tradicne splieta tie svoje dopletene bludy, to uz neprekvapi, somariny na kvadrat. Napisat o CLA - tento vikend som jedno obdivoval nazivo v Norimbergu - ze je nepodarene a nezmyselne, to je ukazka obmedzenosti a cirej blbosti. Na druhej strane po tych casto protichodnych blabotoch sa niet comu divit.

Mikro SUV, ci sa bude volat tak ci onak, si urcite nejaku svoju klientelu najde.
Avatar - 3_diamanty
11. 3. 2013 13:05
Re: GLGnime si...
mne sa glk velmi paci ;-) len skoda ze mimo nemecka su jeho predaje podstatne slabsie ako v pripade X3 a X1 :'-(
Avatar - CHerokee
11. 3. 2013 12:15
Re: GLGnime si...
GLK je velmi populární v Německu. Tam jsem jich snad viděl nejvíce. Kvalitní auto a ještě se s tím dá ve městě slušně zaparkovat.