Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Mercedes-Benz zve na premiéru nové generace modelové řady Sprinter

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (3)
Zcela nový Mercedes-Benz Sprinter, který již nebude příbuzným modelu Crafter značky Volkswagen bude již brzy odhalen a automobilka hodlá jeho představení vysílat živě na svém webu.

Mercedes-Benz Sprinter bude oficiálně představen v úterý 6. února letošního roku v Duisburgu a jeho premiéru bude možné sledovat i prostřednictvím sociálních sítí a webu koncernu Daimler AG.

Pro Mercedes-Benz představuje Sprinter v nabídce lehkých užitkových vozidel klíčový model a proto je jeho představení pro automobilku skutečně důležitým krokem, jímž vyvrcholí postupné odhalování této modelové řady.

Mercedes-Benz zahájil odhalování nové generace modelu Sprinter již v září loňského roku, kdy zveřejnil první skicu. V prosinci pak byly uvolněny první snímky interiéru a naposledy nabídla německá značka v lednu letošního roku video se svou novinkou.

Sprinter má ve své nové generaci designem karoserie navazovat na koncept Vision Van z roku 2016 a zároveň i na aktuální model Vito či třídu V a rovněž se přibližovat aktuálním osobním vozům značky Mercedes-Benz.

Interiér nové generace modelové řady Sprinter zaujme již nyní provedením palubní desky. Ta se svým členěním přibližuje aktuálním osobním vozům značky Mercedes-Benz a pozornost přitahuje především rozměrným displejem multimediálního systému, který rámují kruhové výdechy ventilace, či téměř jako ze sportovního vozu převzatým tříramenným volantem.

Divize Mercedes-Benz Vans již dříve potvrdila, že její vlajková loď naváže na dosavadní provedení širokou paletou nabízených konfigurací a v nabídce nebude chybět ani čistě elektřinou poháněné provedení, které má být uvedeno v roce 2019 a navazovat na nedávno představený model eVito.

Nová generace modelové řady Sprinter pak má zaujmout i službami Pro Connect Services, umožňujícími jednoduchou komunikaci mezi správci vozových parků a jejich řidiči i sledování polohy vozidla na trase a řady provozních údajů v reálném čase.

Na evropský trh má nový Mercedes-Benz Sprinter vstoupit ještě během první poloviny roku 2018 a následovat má postupné uvádění i na další světové trhy.

Mercedes-Benz Sprinter ve své první generaci debutoval v roce 1995 a od té doby se prodalo více než 3.300.000 vozů v nejrůznějších verzích. Mercedes-Benz uvádí, že v současnosti je prodáváno několik tisíc variant ve 130 zemích.

Výroba Sprinteru v současnosti probíhá v závodech v Düsseldorfu a Ludwigsfelde v Německu, v Charlestonu v severoamerické Jižní Karolíně, v González Catanu v Argentině, ve Fuzhou v Číně a v Nižním Novgorodu v Rusku.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (3)
Avatar - wakantanka
31. 1. 2018 19:13
Re: Bude zajímavé
Ako? Mercedesu sa preda nasobne viac ako VW. :-) Toto si vedia u MB osefovat velmi dobre kak cenou tak zarukou a popredajnymi sluzbami.
31. 1. 2018 16:03
HNILOBA...
snad nová generace nebude mít tak chcíplé motory a snad, což je nejdůležitější, nebude za rok shnilá kastle >:D >:D >:D >:D >:D Ale vzhledem k tomu, že namísto nové generace jde jen o facelift čumáku, grafiky zadních světel, větších změn v interiéru a pohonném ústrojí, tak ta největší bolest, to jest kastle zůstane bohužel stejně hnilobná jako doteď...