Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Video: Mercedes-Benz láká na premiéru nového modelu – je to třída C?

David Bureš
Diskuze (15)
Nová třída C bude patrně debutovat v lednu na detroitském autosalonu. Dorazí až v pěti karosářských verzích.

Automobilka Mercedes-Benz pomocí krátké videoupoutávky láká na premiéru nového modelu. Ve snímku se objevuje několik detailů vozu, z nichž vyplývá, že se s největší pravděpodobností jedná o novou generaci třídy C.

Nová C-Klasse dorazí v pěti karosářských verzích. Vedle sedanu, kombi a kupé budou novinkami kabriolet a liftback. První z nich nahradí někdejší CLK, druhá verze je zatím nazývána C SportCoupé a zamíří proti konkurenčnímu BMW 3 GT a Audi A5 Sportback.

Základem auta bude platforma MRA (Mercedes Rear Wheel Architecture), kterou mimo jiné později použije i druhá generace GLK. Toto SUV má mít s céčkem mnoho společného.

Proti dnešní generaci ta příští povyroste, sedan a kombi mají mít rozvor dlouhý 2.820 milimetrů, což je proti dnešku nárůst o výrazných šest centimetrů. Tímto krokem se vytvoří větší rozdíl mezi třídou C a kompaktním sedanem CLA.

Design automobilu bude sportovnější než dosud, což naznačuje i viditelná příď na videu. Automobil tím chce nalákat více mladých zákazníků. Inspirací bude hatchback třídy A a vlajková loď třídy S.

Motory budou uloženy podélně jako dnes, budou však umístěny více vzadu pro lepší rozložení hmotnosti vozu. Základem bude přeplňovaná benzinová šestnáctistovka, která je známá už ze současné generace. Stávající turbodiesely budou upraveny tak, aby splňovaly Euro VI. Spekuluje se i o nasazení vznětového 1.6 dCi od Renaultu. Dále se počítá se šestiválci, vrcholná varianta C 63 AMG dostane přeplňovaný čtyřlitrový osmiválec.

Motory budou standardně spolupracovat se šestistupňovým manuálem, za příplatek bude sedmistupňový automat 7G-Tronic. Pro vybrané jednotky má být k dispozici nový devítistupňový automat 9G-Tronic. U vybraných verzí si bude možné připlatit za pohon všech kol.

David Bureš
Diskuze (15)
21. 10. 2013 18:48
Re: malinko zpoždění
Mi se teda ten novy smer kruhovych vyduchu, ktere jsou moc vyrazne(kriklave) v kombinaci s nedbale polozenym displejem moc nelibi. Jeste ze to takto nedali do toho S ka. Ale zbytek je paradni. Mozna si na to clovek po delsi dobe zvykne... :-)
Avatar - positivemind
21. 10. 2013 18:30
Re: malinko zpoždění
Ta obrazovka navigace je strašná 8-s
Avatar - KANKUNEN
21. 10. 2013 16:06
Re: ETALON TŘÍDY PRO CELÝ AUTOMOBILOVÝ SVĚT
Auto blikátka nedělají.
21. 10. 2013 15:41
Re: ETALON TŘÍDY PRO CELÝ AUTOMOBILOVÝ SVĚT
Aha, tak proto celý nadpis velkými písmeny, aby to přečetli i z Proxima Centauri. :-)
21. 10. 2013 15:19
Re: ETALON TŘÍDY PRO CELÝ AUTOMOBILOVÝ SVĚT
>:D