Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Mercedes prý bude prodávat své evropské showroomy, může získat až miliardu eur

Ondřej Mára
Diskuze (5)

Masivní investice do elektrifikace nutí automobilky k různým úsporným opatřením, včetně redukce počtu vlastních showroomů a servisů.

Například automobilka Merceces-Benz se podle informací německého magazínu Handelsblatt chystá prodat celkem 25 svých showroomů a servisních center v Evropě, zejména tedy v západní části. Podle informací německého tisku by se měl počet vlastních poboček omezovat například v Belgii, velké Británii nebo Španělsku.

Automobilka má v plánu prodávat pobočky samostatným dealerům nebo investorům, přičemž cena jedné pobočky by se mohla pohybovat okolo 30 až 40 milionů eur. Celkově by si tak automobilka mohla přijít až na miliardu eur. Automobilka by ovšem při prodeji měla trvat na zachování pracovních míst, neboť v daných servisech a showroomech údajně pracuje okolo 2800 lidí.

V potenciálních jednáních se zájemci hrají vysokou prioritu dlouhodobé ekonomické úspěchy a také zachování operací Mercedes-Benz,“ uvedl tiskový mluvčí automobilky pro magazín Automotive News Europe, který o úmyslech rozprodávat část dealerství a servisů rovněž informoval.

Odprodej některých showroomů a servisních zázemí přitom automobilce nepřinese pouze rychlý zisk, ale také sníží pravidelné výdaje společnosti na údržbu a provoz těchto prostor. Automobilka tak bude moci investovat více peněz do další elektrifikace svých automobilů, což je nyní hlavní téma pro většinu automobilek.

Mercedes je přitom v oblasti elektrifikace opravdu velmi aktivní. Kromě nedávno odhalené vlajkové lodi EQS už automobilka představila také elektrické SUV modely EQC, EQA, EQB nebo prémiové MPV EQV. Do budoucna se navíc očekává ještě elektrické SUV EQE, osobní dodávka EQT nebo offroad EQG.

Ondřej Mára
Diskuze (5)

Doporučujeme

8. 6. 2021 16:07
Pplko
Priveze ti to jelito v ksiltovce FOX od ppl
8. 6. 2021 11:57
Re: No jasně a nové EV
Myslím, že Česká pošta ani PPL asi ne :D
8. 6. 2021 11:19
Re: No jasně a novýho meďoura EV
Oni ale pobočky neruší,jenom je prodají nájemcům
Avatar - Hammunasakra
8. 6. 2021 11:15
Re: No jasně a novýho meďoura EV
To je budoucnost = celou lidskou historii věci jdou takhle nějak = k vyšší efektivitě
Avatar - Roman Horký
8. 6. 2021 11:02
No jasně a novýho meďoura EV
za 3 mega si objednám na internetu a doručí mi ho Česká Pošta. To je chytré (clever) řešení (solution).