Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Mercedes třídy E: Facelift na prvních oficiálních fotkách

Diskuze (50)
Mercedesu se nepovedlo utajit podobu modernizované třídy E, první fotky se předčasně dostaly na internet.

Po třech letech dochází k výrazné vizuální proměně Mercedesu třídy E. Tradiční modelová řada přijde o svůj typický prvek: čtveřici oddělených světlometů na přídi. V boji s Audi A6 a BMW řady 5 odhodí Mercedes usedlé rysy a vsadí na plastičtější, méně hranatý design.

Maska chladiče má výraznější a zaoblenější tvar. Spojené světlomety odkazují na menší třídu C, mají ale novou LED grafiku. Celek vzdáleně připomíná předchozí generaci vlajkové lodi třídy S. Z prvních fotek je zřejmá i nová grafika zadních světel, jejich tvar se ale nemění.

Změny v interiéru jsou naopak kosmetického charakteru. Volič automatické převodovky zmizel ze středového tunelu už loni, modelový rok 2013 proto značí jen přechod na novější tvar ovládací páčky. Společně s tím se mění i tvar a umístění páček vlevo pod volantem – multifunkční (směrovky, stěrače, dálková světla) budou na horní, tempomat a omezovač rychlosti na spodní páčce. Tedy přesně opačné rozmístění než dosud.

Další inovací jsou menší výdechy klimatizace a ručičkové hodiny uprostřed palubní desky. Logicky tedy zmizí hodiny z přístrojového štítu – třída E totiž přebírá jednodušší třítubusový panel z faceliftované třídy C.

Další informace zatím nejsou k dispozici, Merdcedes totiž zatím s oficiálním zveřejněním stále čeká. Dá se počítat s nasazením nových přeplňovaných čtyřválců o objemu 1,6 a 2,0 litru nebo s rozšířením bezpečnostní a komfortní výbavy.

Diskuze (50)
13. 12. 2012 23:04
Re: E JAKO... ELABORÁT
Na fotkách se mi sice předek moc nezdál, ale ve skutečnosti to byla asi nejhezčí část karoserie. Tady ta titulní fotografie, škoda mluvit. Snad to ve skutečnosti bude lepší, na tenhle čumák se skoro nedá koukat.
13. 12. 2012 23:01
Re: E JAKO... ELABORÁT
:yes:
Avatar - white label
13. 12. 2012 16:37
Re: E JAKO... ELABORÁT
Souhlas, už jsem se obával, že budeš hájit Ečko tzv. za každou cenu, takže tentokrát palec za ten "bezpalec". :yes:
Avatar - white label
13. 12. 2012 16:35
Re: E JAKO... ELABORÁT
Microcirkus (LEDky) vpředu, nahradili megacirkusem vpředu, a to na palec rozhodně není... ;-)
Avatar - white label
13. 12. 2012 16:33
Re: E JAKO... ELABORÁT
Souhlas, předek bylo to poslední na co bylo nutné sahat a nárazník ala Hyundai se světlem se starého eSka... 8-s , zadek potřeboval kvalitní korekturu mnohem spíš.