Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

MG 7 oficiálně představeno, konečně odkrylo interiér i parametry

Ondřej Mára
Diskuze (12)

Po nedávném zveřejnění prvních fotografií značka MG konečně představila model MG7 v plné kráse. A nabídla také oficiální parametry.

Jak už jsme zmiňovali během minulého týdne, kdy značka představila první fotografie exteriéru, MG 7 je již druhou generací sedanu původně britské značky, která dnes spadá pod křídla čínského koncernu SAIC. Ovšem zatímco první generace byla modernizovaný a přeznačkovaný Rover 75, nyní představená druhá generace je zcela svébytným modelem, který se navíc stává součástí série Black Label, zacílené na posunutí značky do vyššího segmentu.

Stylový sedan se snaží zaujmout elegantní siluetou, která připomíná spíše pětidvéřová kupé než tradiční sedany. Karoserie působí svalnatě a lehce agresivně, což jí přidává na sportovnosti. Vpředu vidíme ostře tvarované LED světlomety, na bocích vystouplé blatníky i sportovní linie a vzadu několik osvětlených linek nebo difuzor se čtyřmi masivními koncovkami. Pod zadním sklem je navíc elegantně ukrytý i aktivní spoiler.

Při zveřejnění prvních snímků jsme bohužel neměli konkrétní informace o rozměrech a vycházet jsme mohli pouze z odhadů čínských kolegů. Dnes však již víme, že MG7 měří 4884 mm na délku, 1889 mm na šířku a 1447 mm na výšku. Svými rozměry tak elegantně vyplňuje mezeru například mezi Audi A5 Sportback a Audi A7 Sportback.

Video se připravuje ...

Uvnitř pětimístné kabiny zaujmou jak přední sedadla, sportovně tvarovaná a s integrovanou hlavovou opěrkou, tak obrazovky digitálního přístrojového štítu a infotainmentu. Ty jsou totiž integrovány do volně stojícího panelu s úhlopříčkou 33“, který se táhne od prostoru před řidičem až do středu palubní desky.

Samotná palubní deska vypadá moderně, nechybí ji ambientní osvětlení a zřejmě nabídne i zajímavé materiály/struktury.  Moderně ovšem působí také volant, středový tunel nebo obložení dveří. Trochu ale zamrzí, že automobilka nezachovala samostatný panel pro ovládání ventilace, které je integrováno do dotykového panelu pod infotainmentem.

Co se pohonných jednotek týče, MG7 bude mezi dnešními čínskými novinkami spíše raritou. Na trh totiž vstoupí se dvěma spalovacími verzemi, příští rok by pak měl dorazit plug-in hybrid.

Základní verze 300 VTGI nabídne přeplňovaný 1,5litrový motor, který nabídne nejvyšší výkon 136 kW (185 k) a 300 Nm točivého momentu. O přenos výkonu na přední kola se stará sedmistupňová dvouspojková převodovka.

Výkonnější verze 405 VTGI Trophy  nabídne 2,0litrový přeplňovaný čtyřválec o výkonu 189 kW (257 k) s nejvyšším točivým momentem 405 Nm. O přenos výkonu na přední kola se tentokrát bude starat devítistupňová automatická převodovka ZF. Kromě toho nabídne výkonnější verze i elektronický samosvorný diferenciál a elektronicky nastavitelný podvozek.

Dodejme, že značka MG působí již na řadě evropských trhů, včetně českého. V současné době však není jisté, zda se modelu MG 7 v Evropě dočkáme. Podle mnohých spekulací je však pravděpodobné, že čistě spalovací verze zůstanou určené pouze pro čínský trh, zatímco Evropa by mohla dostat elektrizovanou verzi.

Model bude vyrábět čínský závod SAIC MG, cena by pak měla být upřesněna s blížícím se příchodem na trh, který se očekává koncem roku. Z prvního pohledu se však chce říct, že první člen nové série Black Label, která má značku posunout do vyšších segmentů, nezačal vůbec špatně.

Ondřej Mára
Diskuze (12)

Doporučujeme

19. 8. 2022 16:37
Re: Do Evropy raději ne
Tak ono MG má v Evropě solidní úspěch i s elektromobily.
Avatar - Barrichello
19. 8. 2022 14:23
Re: Čínu zásadně co?
Že by Made in Indonesia? Nebo Malaysia? :-)

Jinak veškerý stolní PC ala Dell, HP, Lenovo, jsou čína, to samý notasy 90% mobilů je z číny včetně Iphone a kdysi slavných značek ala Motorola, které už si čínani stačili zkoupit, 70% vesškerého nářadí je Made in China a tak 35-45% veškerých náhradních dílů na auta z druhovýroby :-) :-)
Avatar - Ozzman
18. 8. 2022 23:10
Re: Čínu zásadně co?
Ze Samsungu ? ten není z číny ne ?
18. 8. 2022 22:27
Re: Čínu zásadně co?
By me zajimalo, z ceho jsi psal tento koment. 😉🤣
18. 8. 2022 21:39
Re: Pekné, len...
Vidíš, mňa to nijak neoslovuje, vidím v tom len čínsky bastel s kúpeným logom. Bezcenné auto, za ktoré by som z vrecka nevytiahol ani euro.