Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Miloš Zeman si vyzkoušel Škodu Kodiaq. Nebouchá se v ní do hlavy a méně drncá

redakce AUTO.CZ
Diskuze (46)
Prezident Miloš Zeman bude kodiaq využívat ve volném čase. Jeho vlajkovou lodí i nadále zůstane superb.

Sportovně užitkový vůz Škoda Kodiaq by se měl stát součástí automobilové flotily prezidenta Miloše Zemana. Hlavním vozem pro prezidenta nadále zůstane model superb, v němž Zeman jezdí od začátku svého funkčního období. Při návštěvě Miloše Zemana v závodě Škody Auto ve Vrchlabí řekl ředitel Škoda Auto ČR Luboš Vlček.

Zeman na setkání se zaměstnanci závodu, který vyrábí převodovky, řekl, že se již s půjčeným modelem kodiaq před týdnem svezl do Lán. Byl s ním prý spokojen a je pro jeho pořízení na Hrad. „Lépe se do něj nastupuje. V superbu se vždycky praštím do hlavy a kodiaq má o něco vyšší strop. A kupodivu méně drncá," řekl Zeman. Slovy o drncání Zeman narážel na svého předchůdce Václava Klause, který používal vůz Audi A8 a v roce 2007 při návštěvě Kvasin se o první generaci superbu vyjádřil, že drncá.

Podle Vlčka bude moci prezident využívat SUV Kodiaq ve volném čase, například když pojede do hor. K využití bude i pro členy jeho doprovodu. Dodávka pro Hrad by měla být v jednotkách kusů. „Vlajkovou lodí prezidenta dál zůstane model Superb," řekl Vlček. Zeman od června 2015 používá třetí generaci superbu s nejvyšší výbavou Laurin&Klement. Vůz má pohon všech kol, výkon 280 koní a maximální rychlost 250 km/h. Zeman při cestách sedí vždy na předním sedadle. Ač je sám kuřák, v autech prý zásadně nekouří.

Škoda Auto nyní v ČR u kodiaqu eviduje přes 3000 klientských objednávek. V Česku vstupuje na trh ve středu 22. února, následně začne jeho prodej i na dalších trzích ve světě. „To auto je velký úspěch ještě před zavedením na trh," řekl Vlček. Roční produkce v Kvasinách by měla činit 75.000 vozů, v letošním náběhovém roce by se mohla přiblížit 70.000 vozů. „Velmi nás překvapuje zájem klientů, kteří primárně objednávají vysoké výbavové stupně, které jsou ve vyšší cenové relaci," řekl Vlček. Model se bude vyrábět i v Číně, která je největším odbytištěm automobilky.

redakce AUTO.CZ
Diskuze (46)
Avatar - Uživatel_5340709
16. 2. 2017 21:34
Re: A pustili ho i za volant?
:yes:
16. 2. 2017 20:11
Re: A pustili ho i za volant?
Ten patolízalský klaun prý dřív dělal redaktora v Haló novinách!!! >:D >:D >:D To hovoří za vše. 8-s
Avatar - Hammunasakra
16. 2. 2017 19:51
Re: A pustili ho i za volant?
:yes: :yes: :-!
Avatar - rokyta.p
16. 2. 2017 18:52
Re: zemani na vejletě
Ovčáček uvázaný na zrcátko, aby se mohl volně pást. Dcera na fejsbůku domlouvá další péčkovou akci jako revoltu rodičům. Miloš s ponožkama v sandálech schovaný před poledním žárem v hostinci, marně se dožadujíc popelníčku

na čele má spíš passy, než jitrnice
Avatar - woody-alien
16. 2. 2017 18:45
Re: A pustili ho i za volant?
Zřejmě bude muset.....jinde na tebe těžko narazí.