Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Milujeme Škodovku, ukazují Britové v anketě auto roku. Octavii řadí před BMW 5, uspěl Karoq i Kodiaq

Stanislav Kolman
Diskuze (37)
Jestli se mladoboleslavští mimo svou domovinu těší někde obdobnému úspěchu, pak jednoznačně ve Velké Británii. Důkazem toho budiž výsledky ankety auto roku, jíž uspořádal Auto Express.

Že jsou Škodovky v Británii extrémně oblíbené, to jistě nemusíme připomínat. Vozy mladoboleslavské automobilky tu lze často potkat nejen v civilním provedení, ale i coby pomocníky záchranných složek. Jen vzpomeňme na policejní Škodu Karoq představenou včera.

Česká značka uspěla hned ve třech kategoriích ankety, kterou každoročně pořádá britský Auto Express. Tou první jsou kombíky, kde zvítězila Octavia před BMW řady 5 a Volvem V60. Na tuzemském fenoménu si ostrovští pochvalují praktičnost, zejména pak obrovský kufr. V základu pojme 610 litrů, při sklopení zadní lavice 1740 l. Tvůrci ankety doporučují přeskočit vstupní výbavu a investovat do vyššího provedení, zároveň chválí fungování DSG a jízdní komfort.

Když přišla řada na volbu nejlepšího kompaktního SUV, zase se o slovo přihlásila Škodovka. Karoq hodnotící zaujal natolik, že obsadil vítěznou příčku před Peugeotem 3008 či Toyotou C-HR. Menší SUV je prý kompaktnějším a cenově dostupnějším Kodiaqem, přičemž podle Britů mají hodně společného. Pochvalu si zasloužil intuitivní infotainment, praktičnost a použité technologie. Karoq je prý všestranně komplexním autem, které dává smysl. U obou výše popsaných modelů je dle hodnotících nejlepší volbou zážehová patnáctistovka TSI.

Trojici úspěšných Škodovek pak uzavírá sedmimístný Kodiaq, který za sebou nechal Peugeot 5008 a SsangYong Rexton. Pochvalu si vysluhují praktičnost a plné uspokojení rodinných potřeb. Kromě toho si Britové cení i řízení, jízdní vlastnosti a cenovou dostupnost. Kvalita kabiny a ergonomie prý dokonce odpovídají prestižnějším vozům.

Byť Britové na Škodovku očividně nedají dopustit, v celkovém hodnocení nakonec uspěl domácí vůz. Absolutním autorem roku v anketě Auto Expressu se stal čerstvý elektromobil Jaguar I-Pace. Podíváme-li se na další kategorie, zjistíme následující: mezi městskými auty uspěl Volkswagen up!, ideální volbou pro rodinu je prý Opel Insignia, titul velkého prémiového SUV si zase vysloužil Land Rover Discovery. Nejlepším luxusním autem je třída S od Mercedesu, kabrioletem Mini a hot-hatchem Honda Civic Type R.

Stanislav Kolman
Diskuze (37)
6. 7. 2018 08:38
Re: Škodovka
..nemůžeš přeci srovnávat škodofku s Hyundai.Hyundai je průkopníkem nových technologií,prodejem X milionů aut,je to jedna z největších firem.Škodofka..nó dobrý,ale úplně jinde..;-)
5. 7. 2018 23:08
Re: BMW proda v Anglii vic jak 2x tolik
Prvni rok plati 830 + 310 (priplatek za auto pres 40tis liber, plati se prvnich 5 let)
Dalsi roky 515 + 310.
Masakr.

Duvod? Zmenila se pravidla. Stary auta maji VED road tax podle starych cen! (tvuj pripad). Ale nova auta uz jedou podle novyho ceniku.
[odkaz]

“If all of these changes seem daunting, they won't affect a car that has already been registered and is liable to annual road tax. None of these new tax rates are backdated, so they will only apply to new cars, so your current car will cost the same in road tax for the rest of its serviceable life...”

Jinak o Anglii a Londyne neco vim, vsechno co pises jsem si i zaplatil :-)

Ale je dobre, ze to tady je, jen at se lidi priuci o pomerech v jinych zemich :-)
5. 7. 2018 14:24
Škodovka
Ve Velké Británii možná, přeci jak už tu někdo psal, tak to tam kupují jako levnou náhražku volva. U nás naopak škodovce prodeje klesají a není se čemu divit, když nám nic nového nepředvedla. Nebo se snad pletu? Teď přišel na náš trh hybrid Tuscon od Hyundaie a to myslím, že bude škodovku hodně bolet. Přeci jen, jakým autem se mu vyrovná? Žádným jelikož takovou motorizaci ani nenabízí. Za mě škodovka zapsala dobu, co myslíte?
Avatar - Hammunasakra
5. 7. 2018 11:09
Re: Britové
Nejsem pivař = ale takovýhle blábolení fakt nesnášim :-!
5. 7. 2018 11:03
Re: Britové
Jasne, tak psal o britskejch pivech.. a Skotsko je zatim jeste doucasti Britanie:) Mimochodem Skoti umej i ty lezaky dost slusne.