Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Ministerstvo vnitra pořizuje 300 Fordů. Psovodi dostanou pick-upy s klimatizovanými kotci

Ondřej Mára
Diskuze (10)

České zastoupení společnosti Ford informovalo o nové spolupráci s českým Ministerstvem vnitra a Policií ČR, kterým má v rámci nové zakázky dodat 300 vozů Transit Custom kombi a 40 pick-upů Ranger.

Rámcová zakázka na 300 nových vozidel Ford Transit Custom kombi je platná až do roku 2022, ještě před koncem roku 2019 by však mělo být předáno celkem 156 vozů. Ty by měly sloužit ve všech krajích ČR, jejich přesné zařazení se však neuvádí.

Stroje ve specifikaci 340 L2H1 jsou osazeny dieselovým motorem 2.0 EcoBlue o výkonu 170 koní, který je spojen s automatickou převodovkou. Na přání zákazníka byla u všech strojů zvýšena maximální celková hmotnost na 3.400 kg a nechybí ani dvouokruhová klimatizace s odděleným nastavením pro přední i zadní část vozu a nezávislým topením.

Zajímavější je však speciální zakázka na 40 pick-upů Ford Ranger Double Cab se speciální úpravou pro přepravu služebních policejních psů. Zadní část vozu je totiž vybavena nástavbou typu hardtop, ve které jsou připraveny dva uzamykatelné kotce s přídavným větráním, topením i klimatizací.

Video se připravuje ...

Pod kapotou většiny Rangerů bude opět uložen motor 2.0 EcoBlue o výkonu 170 koní s maximálním točivým momentem 420 Nm, který putuje na všechna čtyři kola. Automobilka se navíc chlubí velmi plochou křivkou průběhu výkonu, což má být ideální pro jízdu v terénu. Nové vozy dostanou psovodi ve všech krajích ČR, přičemž 17 vozů již bylo předáno a zbylých 23 dostanou psovodi ještě před koncem roku.

Na spolupráci s Ministerstvem vnitra České republiky, Policií České republiky a s profesionálními i dobrovolnými hasiči jsme opravdu hrdí,“ komentuje tyto kontrakty Libor Beneš, Country Manager českého Fordu. „Jde samozřejmě o velmi prestižní zakázky, ta auta nám kromě toho dělají výbornou reklamu – a navíc máme oprávněný pocit, že našimi kvalitními výrobky pomáháme dobré věci!“ 

Ondřej Mára
Diskuze (10)
Avatar - Lackey
23. 12. 2019 23:37
Pes v klietke ?
Toho debila čo vymyslel takú j*blú klietku-klec pre psa, by som tam naložil a povozil niekoľko km-ov po serpentínach.
Za socíku si ešte aj psov vážili viac.. Cestovali spolu s nami v UAZ-och, a nie v kufri !
Boli sme často oslintaní, olízaní, niekedy očúraní, smrdeli sme, ako psi, ale pes ešte aj v aute toho videl, cítil, počul viac, ako my všetci ostatní dokopy, osádka auta-vojaci ZVS.
Človek, si už ani nezaslúži priateľstvo psa ...
23. 12. 2019 15:46
Re: Sandokani zdar....
Protože pak se budeme muset smířit s tím že tenhle protekcionismus budu aplikovat i ostatní tzn. že naše výrobky jsi v zahraničí ani neškrtnou na čemž bychom zrovna my coby velice exportní stát velmi těžce prodělali
23. 12. 2019 11:53
Re: Sandokani zdar....
Berte to z druhé stránky, je pořád dobře podporovat naše firmy, než cizí, pokud to samozřejmě jde. Proč by se tady měla třeba policie prohánět v cizích autech, když tady máme svoji automobilku, byť je německá, ale Škodovky se dělají tady. Nebyl by to tak trochu paradox ? :-!
Avatar - WinDiesel
23. 12. 2019 09:17
Re: Toto zavání....
když Škoda Auto nemá ani dodávky, ani pickupy :-O
a k čemu výběrová řízení když vždy vyhrává Škoda

fotbal je hra kde proti sobě hraje 22 hráčů a vždy vítězí Německo :D
výběrová řízení na auta v ČR je divadlo kde proti sobě hraje pár hráčů a vždy vítězí Škoda Auto :D
Avatar - Jenik3
23. 12. 2019 08:46
Re: Toto zavání....
Ford vozidla doda...zadarmo, z dobre vule. Jake pak vyberove rizeni, finance a pod nesmysly.