Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Mitsubishi Concept-cX: Studie s novým turbodieselem 1,8 l a dvouspojkovou převodovkou

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (4)
Mezinárodní autosalon ve Frankfurtu nad Mohanem bude probíhat sice až v druhé polovině září, ale to nebrání automobilce Mitsubishi, aby již nyní ohlásila koncepční automobil, který bude mít na jejím stánku premiéru.

Mitsubishi Concept-cX má být podle svých tvůrců novou generací kompaktního SUV, které představuje ideální rovnováhu mezi prakticky využitelným výkonem a ohleduplností k životnímu prostředí.

V koncepčním voze bude použit nový výkonný ekologický turbodiesel o objemu 1,8 litru. Tato pohonná jednotka je vybavena turbodmychadlem s proměnou geometrií lopatek a oxidačním katalyzátorem pro dieselové motory s filtrem pevných částic pro splnění emisní normy Euro 5. Nová dvouspojková převodovka Mitsubishi SST (Sport Shift Transmission) má rovněž přispět k úspoře paliva a nižším emisím.

Mezi množství novinek ohleduplných k životnímu prostředí, kterými má být Concept-cX vybaven patří také ekologické plasty použité v interiéru, které jsou vyrobeny z bambusu a jiných rostlinných materiálů.

Mitsubishi v tiskové zprávě nezveřejnilo žádné technické údaje a uvádí pouze, že Concept-cX je dlouhý 4100 mm, využívá elektronicky řízeného pohonu všech čtyř kol a pohybuje se na pneumatikách o rozměru 225/45 R19.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (4)
Avatar - delphino
31. 7. 2007 18:44
mno
čumáček mají vychytanej skvěle ale ty zadní partie nařizuji redesignovat :)
Avatar - delphino
31. 7. 2007 18:43
mno...
čumáček mají vychytanej skvěle ale ty zadní partie nařizuji redesignovat :)