Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Mitsubishi i-MiEV: Arnold Schwarzenegger chce pro kalifornské úřady elektromobily

Diskuze (1)
Americký stát Kalifornie převzal dva testovací kusy elektromobilu Mitsubishi i-MIEV. Úřady je budou provozovat v testovacím režimu a rozhodnou se, zda vytvoří státní flotilu elektrických Mitsubishi.

Za účasti kalifornského guvernéra Arnolda Schwarzeneggera převzal kalifornský stát první dva kusy elektromobilu Mitsubishi i-MiEV. Americké zastoupení automobilky je předalo státu Kalifornie k testování, než dojde k plánovanému vytvoření „elektrického“ vozového parku.

Tento krok je součástí aktivit podporovaných úřadem guvernéra v čele s Arnoldem Schwarzeneggerem. Kalifornský politik a herec, dříve známý svým obdivem k vozům značky Hummer, zamýšlí vybavit státní úřady elektromobily. Jedním z modelů, kterými by měly kalifornské instituce disponovat je právě Mitsubishi i-MiEV.

Guvernér chce touto cestou podpořit další vývoj baterií pro elektromobily a urychlit budování potřebné infrastruktury. První dva vozy budou sloužit k předváděcím jízdám pro zákonodárce a úředníky, kteří se mají touto cestou seznámit s fungováním elektromobilu. Zatím se jedná o modely pro japonský trh, s pravostranným řízením, budoucí kalifornská flotila by se měla začít budovat od roku 2011, kdy bude v USA zahájen prodej levostranných i-MiEV.

Mitsubishi i-MiEV se v příštím roce začne prodávat také v Evropě.

Kromě japonského modelu se připravují také odvozené verze francouzských značek – Citroën C-Zero a Peugeot iOn.

Diskuze (1)