Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Mitsuoka postavila svou Mazdu Corvette s řízením pro Evropu, má to ale háček

Ondřej Mára
Diskuze (0)

Retro stylovka Mitsuoka Rock Star se doteď prodávala pouze s řízením na špatné straně, což se konečně změnilo. Moc velké naděje si ale nedělejte.

Malá japonská společnost Mitsuoka se ve světě proslavila divokými přestavbami moderních vozů na okázalé retro, které je mnohdy až za hranicemi vkusu. Některé úpravy se však společnosti až neuvěřitelně vyvedly a svět pak většinou musel pouze zamáčknout slzu nad tím, že se společnost zaměřuje pouze na svůj domácí trh.

To je příklad i modelu Mitsuoka Rock Star, kdy společnost přeměnila poslední generaci Mazda MX-5 (ND) na stylovou druhou generaci Chevroletu Corvette. Nové karosářské panely na známém šasi sice nikoho neoblafnou a 1,5litrový či 2,0litrový čtyřválec sotva nabídne emoce jako 5,7litrový nebo 7litrový motor V8, přesto si model Rockstar vysloužil solidní popularitu.

Ve většině koutů světa však bylo drobným zklamáním, že společnost nikdy nepočítala s velkou výrobou ani vývozem, takže byly všechny vozy vyrobeny pouze s řízením na pravé straně. Nyní však automobilka udělala překvapivý krok a představila vůz s volantem vlevo, tedy připravený pro americké nebo evropské silnice.

Mnozí příznivci unikátů se možná zaradovali, tahle radost je však trochu předčasná. Už samotné označení nového modelu Mitsuoka Rock Star 2.0 LHD Only1 Special totiž jasně dává najevo, že de o pouze jednokusovou limitku.

Samozřejmě bychom mohli doufat, že se rozhodnutí společnost časem změní, problémem však je, že model LHD vznikl jako poslední vůz z celkem 200 kusové série modelu Mitsuoka Rock Star. Jde tak spíš o třešničku na dortu, což podtrhuje i barva karoserie Ruby Red v kombinaci s červeno-černým interiérem Passion Blood Red.

Vůz, který vznikl na základě Mazda MX-5 pro kanadský trh, navíc není zrovna laciný. Výrobce si ho cení na 9,9 milionu jenů, v přepočtu cca 1.866.200 Kč, což je zhruba dvojnásobek běžné ceny modelu Mitsuoka Rock Star na japonském trhu.

Vůz přitom nebude k dostání pro nejrychlejšího movitého zákazníka. Kdo ho bude chtít získat, musí se přihlásit do loterie. Ta bude otevřena 14. února, přihlásit se bude moci pouze 100 lidí a vstupní poplatek bude 500.000 jenů – tedy cca 94.400 Kč. Jediný Mitsuoka Rock Star s volantem vlevo tak zůstane velkou a drahou vzácností.

Ondřej Mára
Diskuze (0)

Doporučujeme