Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Modernizovaný Ford Kuga znovu vykreslen grafiky. Premiéra se očekává letos

Ondřej Mára
Diskuze (11)

Automobilka Ford aktivně pracuje na faceliftu modelu Kuga, jehož představení se očekává ještě letos. A jak by mohl vypadat?

Třetí generace Fordu Kuga byla představena v roce 2019 a po praktické stránce nabízí pořád skvělé jízdní zážitky i solidní praktičnost. Vzhled vozu však na silnicích už trochu zevšedněl, což by mohla napravit lehká modernizace, očekávaná v tomto roce.

Ostatně již od loňského roku jsou z Německa hlášena častá střetnutí s prototypy nového Fordu Kuga, které prozrazují maskovací fólie na přídi i zádi. Nové záběry, které na YouTube nedávno publikoval kanál CarSpyMedia, pak motivovaly k práci grafiky z Kolesa.ru.

Největší změny v rámci modernizace se očekávají na přídi. Jak ostatně prozrazuje i video, Kuga dostane nová světla s přepracovanou grafikou, které byla zřejmě inspirována elektrickým SUV Ford Mustang Mach-e.

S novými tvary světel dostane Kuga zřejmě i přepracovanou kapotu a blatníky. Nová ovšem bude i maska chladiče v kombinaci s předním nárazníkem. Očekávají se ostřeji řezané tvary a možná i naznačené propojení předních světlometů.

Při pohledu z profilu nejsou patrné žádné změny, přesto by mohl Ford nabídnout alespoň rozšířenou nabídku barev a disků. Vzadu se pak očekává nová grafika světel, zatímco jejich tvary zřejmě zůstanou původní. Lehce upravený by však mohl být i zadní nárazník.

Modernizaci kabiny zatím automobilka stále bedlivě střeží, očekává se však, že Kuga po vzoru Focusu nabídne novou dotykovou obrazovku infotainmentu, která by mohla přispět k redukci klasických tlačítek a ovládacích prvků v kabině.

Pod kapotou se pravděpodobně žádné zásadní změny neodehrají. Pozitivní zprávou však může být skutečnost, že jeden z vozů na videu svým zvukem připomíná vznětovou motorizaci, která tak zřejmě zůstane v nabídce i po modernizaci.

Ondřej Mára
Diskuze (11)

Doporučujeme

22. 3. 2022 20:48
Re: Pěkné
Nevím jak přesně to funguje. Pokud je to ale planetová s kombinací elektriky, tak se dá očekávat větší trvanlivost. Ostatně i ten motor je superodolný.
Jo a další poznatky - roletka se přidělává na dveře od kufru takovýma pidi udělátkama. No, zlomí se to...
Supr věc je nádržka na kapalinu do ostřikovačů. Je ENORMNÍ. Nalil jsem tam celý malý barel, něco tam bylo a něco by se ještě vešlo. Nevím jak konkurence, ale CX-5, nový Tucson, Mégane, Levorg, Ceed, Fabia,... mají tak poloviční nádržku. Nevozím tím pádem z poloprázdnou bandasku s kapalinou, koupím a vyliju tam všechno.
Avatar - Ozzman
22. 3. 2022 06:50
Re: Pěkné
není tam CVT, je tam planetová převodovka typu eCVT, prostě ten systém, co montují do Toyot (dle mne obrovská výhoda Fordu pro pravděpodobnou spolehlivost). Mimochodem tuhle chybnou interpretaci jsem slyšel i od prodejců Fordu (stejný systém je i v Mondeu a Smaxu)

Jinak i když jezdí na poměry SUV fakt dobře, baterky jsou znát. Nemám bohužel srování 3g Kugy s jiným, než PHEV motorem (ST line verze), ale starší 2g po FL s 1.5EB (titanium) je mnohem mrštnější v zatáčkách (rozuměj lehčí a ochotnější zatáčet bez tendence utéct nedotáčivě ze zatáčky jak už to u těhle přebaterkovaných SUV prostě je, fyzika je fyzika ) - nikoli rychlejší, rozdíl výkonu je skoro 100 k .

Kufr - tady shoda, mezigeneračně to dost pokazili, hlavně co se týká prostoru nad roletkou, mám v mobilu i foto, kufrů, kde je to krásně vidět, škoda, že to sem nejde dát :)
Avatar - Ozzman
22. 3. 2022 06:46
Re: Pěkné
Kuga 3 aktuální generace moc už SUV není, postav si vedle toho druhou generaci, je to více crossover, hlavně i přišla o dost praktičnosti díky sklonu 5. dveřích, nicméně ten facelift vypadá solidně.
21. 3. 2022 21:48
Re: Pěkné
Pěkný :yes: Koukal jsem na konfigurátor a je na ní aktuálně i pěkná cena - Vignale HEV za 1mio…
21. 3. 2022 20:53
Ford novinky
Ford novinky naleznete na jednom miste> http://www.fordauto.sk/