Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Modernizovaný Renault Clio v obří fotogalerii: Láká na novou tvář i hybrid

Lukáš Volšický
Diskuze (24)

Nová modernější tvář, ekologičtější interiér a široká paleta motorizací. Nejnovější Renault Clio sice zatím nezná oficiální český ceník, ale připomíná se v nové fotogalerii.

Francouzský Renault letos v dubnu odhalil modernizaci populárního hatchbacku Clio, kterou jednomu ze svých nejúspěšnějších bestsellerů dal novou tvář vycházející z nejmodernějšího designového jazyka značky. Nově zaujme vylepšeným LED denním svícením ve tvaru kosočtverce, inspirované charakteristickým logem značky. Nová image je jednou z nejvýraznějších novinek omlazeného modelu.

V Renaultu při decentním faceliftu zapracovali i na interiéru a s ohledem na dnešní trendy následují moderní myšlenku udržitelnosti. V nejnovějším Cliu najdeme ekologičtější a ušlechtilejší materiály, mezi nimiž nechybí textilie obsahující až šedesát procent vláken Tencel, látky na bázi celulózy. Živočišná kůže je minulostí a nabídku výbav nově rozšiřuje sportovnější stylový paket Esprit Alpine s exkluzivnějšími materiály a francouzskou trikolórou.

Technologických ani technických novinek nové Clio moc nepřináší. Základem architektury kabiny je stále 7” nebo 10” digitální přístrojový štít a dnes už starší infotainment Renault Easy Link se 7” nebo 9,3” dotykovou obrazovkou. Praktickým novým vylepšením je bezdrátová konektivita mobilních telefonů skrze služby Apple CarPlay a Android Auto. Renault zapracoval i na vylepšení vyspělých asistenčních systémů ADAS pro bezpečnější jízdu.

Nový Renault Clio se na českém trhu představí se širokou paletou motorizací obsahující atmosférickou i přeplňovanou benzinovou jednotku, ekonomickou dvoupalivovou motorizaci na benzin i LPG nebo naftový motor

Renault pak pochopitelně přitahuje největší pozornost k vrcholnému hybridu E-Tech se systémovým výkonem 145 koní, který láká na rychlejší dynamiku, schopnost jízdy čistě na elektřinu i nízkou spotřebu paliva.

Video se připravuje ...

Renault k vylepšenému Cliu zatím nezveřejnil oficiální ceník, ale nově nám představuje rozsáhlou fotogalerii, kterou si můžete prohlédnout v našem článku. Co myslíte, sluší mu to?

Lukáš Volšický
Diskuze (24)

Doporučujeme

Avatar - twistedTSD
5. 7. 2023 13:18
Re: 1.33
To je opravdu výhra, že tam není žádné turbo, když je tam multimode převodovka, která už se v některých Cliích i měnila, a nikdo neví, jak bude trvanlivá.
Avatar - twistedTSD
5. 7. 2023 13:16
Re: 1.33
Máš k tomu nějaká data?
Avatar - twistedTSD
5. 7. 2023 13:15
Re: 1.33
To je argument teda...
4. 7. 2023 18:47
Re: 1.33
Upřímně je mi to úplně jedno, jak hybrid jezdí. Za 593tis Kč je to nekoupitelné a to bych za malé auto nedal ;-) Tj nemusím to ani zkoušet. 1.3TCe nemá EDC, ale 6st manuál a ta desetina na zrychlení je jen marketingový tah. 1.33TCe bude ve všem dynamickém lepší, už jen díky tomu že nepotáhne 100kg navíc. Emise mě tady u malého auta vůbec netrápí a spotřeba jestli 4,5 nebo 5,5l je taky fuk. Více jak 100tis Kč příplatek to neobhájí ;-)
4. 7. 2023 18:07
Re: Re: 1.33
Jedno malé auto se stálo nejprodávanější v Evropě....