Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Modernizovaný VW Tiguan Allspace láká na svoji premiéru. Odhalí se příští týden

David Bureš
Diskuze (0)

Volkswagen Tiguan aktuální druhé generace se v modernizované podobě představil už loni. Na facelift prodloužené verze Allspace jsme si však zatím museli počkat.

Volkswagen postupně modernizuje modelovou řadu Tiguan. Loni se v modernizované podobě představil výchozí model, nyní nastává čas pro facelift větší, až sedmimístné verze Tiguan Allspace. Automobilka oznamuje, že se modernizovaný Tiguan Allspace světu oficiálně představí ve středu 12. května.

Zatím je tu jen jediná upoutávka, ukazující novou grafiku zadních světel. Ta je stejná jako u výchozího Tiguanu, což naznačuje, že i Allspace převezme její stylistické úpravy. To by znamenalo primárně upravenou příď, se světlomety tvarovanými po vzoru aktuálního VW Golf.

Automobilka dále již potvrdila, že i Tiguan Allspace se dočká digitálního kokpitu s novou generací informačního a zábavního systému (MIB3). S tím bude souviset i nové ovládání klimatizace, sázející na dotykové plochy.

Tiguan se pak v rámci faceliftu dočkal i plug-in hybridního provedení eHybrid s kombinovaným výkonem 180 kW a ostré verze R se čtyřválcem 2.0 TSI o výkonu 235 kW. Zatím však musíme počkat, zda se těchto novinek dočká i Allspace. Konkrétně sportovní derivát spíše neočekáváme.

Modernizované provedení každopádně bude mít za cíl navázat na úspěchy dosavadního provedení. Od uvedení v roce 2017 se na celém světě prodalo přes 1,5 milionu kusů tohoto automobilu, známého jinde ve světě také jako Tiguan L nebo Tiguan LWB. Aktuálně tak o 22 centimetrů delší verze tvoří 55 % prodejů této modelové řady. Pro Čínu se mimochodem vůz vyrábí v Šanghaji, pro Ameriku i Evropu pak v mexickém závodě Puebla. Mimochodem Tiguan dnes už nabízí tři karosářské verze, na čínském trhu loni debutovalo také SUV-kupé Tiguan X.

David Bureš
Diskuze (0)

Doporučujeme