Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Mopar představuje stylovou limitku RAM 1500 Special Edition

Ondřej Mára
Diskuze (1)

Limitovaná edice RAM 1500 z dílny Mopar dostane unikátní design, motor V8 HEMI a na silnicích bude vzácnější než TRX.

Kdo chce opravdu výjimečný pick-up z dílny RAM, ten může již několik měsíců objednávat extrémní stroj 1500 TRX. Rozhodně to však není levná sranda. S unikátním provedením modelu RAM 1500 však nově přijíždí i známý úpravce MOPAR, jehož RAM 1500 Special Edition nabídne výrazný vzhled, solidní výkon a díky omezené výrobě i pocit výjimečnosti.

Základem přestavby je RAM 1500 ve verzi Big Horn/Lone Star Crew Cab 4x4, který již v základu dostal černá zrcátka, černá značení a černé logo v masce, 20“ černá kola nebo kliky, nárazníky a lemy blatníků v barvě karoserie.

Paket Mopar Special Edition pak přidává „rychlé“ pruhy na bocích a korbě, leskle černý rámeček chladiče, černé nástupní prahy nebo černou koncovku výfuku. Pevné víko nákladové korby je lakováno v barvě vozu, zatímco korba dostala ochranný nástřik a nechybí ani oka pro upevnění nákladu.

Drobnou proměnou ovšem prošla i kabina. Special Edition dostává například sedadla čalouněná prémiovou látkou s šedým prošíváním, vyšitá loga Mopar, celoroční koberečky, batohy s Molle vazbou nebo plaketky s číslováním každého modelu.

Video se připravuje ...

Každý majitel navíc dostane „Mopar ’21 owner kit“, uložený ve speciálním boxu. Součástí každé této sady, učené pro vlastníky vozidel Mopar, by pak měla být na míru vyrobený kovový certifikát autentičnosti se sériovým číslem vozu a speciálním nákresem vozu, který vytvořil Mopar tým.

Pod kapotou se pak ukrývá 5,7litrový motor V8 HEMI, který nabízí nejvyšší výkon 291 kW (400 k) a 556 N.m točivého momentu. O přenos výkonu na všechna čtyři kola se pak stará automatická osmistupňová převodovka.

Mopar RAM 1500 tak sice ztrácí na RAM 1500 TRX po stránce výkonu i extrémních úprav, na druhou stranu však bude mnohem výjimečnější. Automobilka totiž plánuje vyrobit pouze 250 kusů, přičemž 40 bude vyhrazeno Kanadě a zbytek zůstane v USA.

Oproti TRX je navíc Mopar citelně dostupnější. Zatímco vrcholný model s motorem Hellcat startuje od částky cca 70.000 dolarů (cca 1.515.000 Kč), ceny Mopar  RAM 1500 Special Edition budou startovat od cca 53.660 dolarů (cca 1.162.000 Kč).

Ondřej Mára
Diskuze (1)

Doporučujeme

Avatar - curwasportiva
18. 4. 2021 16:39
Fabia Monte Carlo
Nevim proc 10x zminujete TRX, kdyz tohle je paket na urovni Fabie Monte Carlo...