Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Morgan po Richardu Hammondovi čeká zvláštní osud. Současný majitel v něm chce být pohřben

Jan Zajíc
Diskuze (0)

Richard Hammond vystřídal velkou spoustu aut. O jednom z těch nejmilejších se nedávno zajímavým způsobem rozpovídal.

Bývalý moderátor pořadu Top Gear ve videu pro YouTube kanál Drivetribe prozradil, po kterých z bývalých aut se mu nyní stýská. Nebo lépe řečeno - prodej jakých vozů ho dnes nejvíc mrzí.

Hammond přiznal, že lituje prodeje snad každého svého automobilu. Jmenovitě však uvedl Ferrari 550 Maranello, Lotus Exige 350 Sport, Porsche 911 GT3 generace 991, Vauxhall Firenza a Volkswagen Scirocco. Přiznal také, že ho mrzí ztráta Morganu Plus Six. O tento roadster však Richard přišel jinak, vůz zničila povodeň. 

Hammond však zmínil ještě jeden Morgan: kupé Aeromax přitom skutečně prodal a dnes toho lituje. Vozu s vidlicovým osmiválcem BMW o objemu 4,4 litru a výkonu 248 kW moderátor se zbavil hlavně kvůli manželce. Ta tohle auto prý doslova nesnášela.

Morgan tak šel raději pryč. A nakonec skončil až u nejmenovaného chlapíka v Austrálii. Richard ve videu prozradil, že je s tímto mužem v kontaktu a že přemýšlel, jestli by neměl Aeromax zkusit získat zpátky. Zjistil však zajímavou věc.

"Zjistil jsem, že majitel získal povolení k tomu, aby byl v Morganu pohřben," vypráví ve videu Hammond. Ano, Australan si Aeromax zamiloval tak moc, že si jej vybral jako místo posledního odpočinku. "Až zemře, bude pohřben v něčem, co stále vnímám jako svůj Morgan Aeromax," dodává Richard. A prozrazuje, že v motorovém prostoru se dokonce nachází štítek s nápisem "Vyrobeno pro Richarda Hammonda".

"Samozřejmě si to auto už zpátky nekoupím, měl bych v něm mrtvé tělo," ujišťuje moderátor, že ho zájem o jeho bývalý Morgan přešel. "Jednou z nejlepší věcí na tomhle voze je interiér, ale tlející Australan ho asi moc hezčí neudělá, že? Takže Aeromax je bohužel jedno z aut, které už v mém životě figurovat nebude," uzavírá.

Jan Zajíc
Diskuze (0)

Doporučujeme