Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Moskva: Proti silničním pirátům Octaviemi a vycvičenými mlátičkami

redakce AUTO.CZ
Diskuze (72)
Moskva tvrdě zasáhne proti silničním pirátům. Do Octavií s maximální rychlostí téměř 250 km/h posadí speciálně vycvičené policisty.

Moskevská policie vytváří zvláštní jednotku pro potírání silničních pirátů, řádících na ulicích metropole a v jejím okolí, se kterými si běžní dopravní strážnici nedokážou poradit. „Není žádným tajemstvím, že v Moskvě existuje kategorie řidičů, kteří si myslí, že si mohou dovolit vše," vysvětlil ve vládním listu Rossijskaja gazeta náčelník moskevské policie Anatolij Jakunin důvody vedoucí k založení „speciální roty".

Jednotka bude vybavena automobily Škoda Octavia, schopnými dosahovat rychlosti 245 kilometrů za hodinu, což podle náčelníka „v městských podmínkách" naprosto stačí. Po dopadení by mělo následovat i zatčení, a tak každá z padesáti posádek bude posílena ještě dvěma ostřílenými „mlátičkami" z pohotovostních jednotek.

Po po ruce bude i mobilní jednotka zvláštního určení s vrtulníky, aby strážníci podle generála Jakunina cítili, že za nimi stojí „reálná síla".

Jednotka má nejen přinutit moskevské řidiče k respektování rychlostních omezení, ale také zjišťovat vozidla se zatmavenými skly, padělanými poznávacími značkami, převážející drogy, zbraně či výbušniny. Při kontrolách proto budou asistovat i kynologové se služebními psy. Veškeré počínání budou zaznamenávat videokamery, aby se předešlo korupci či zneužití pravomocí.

Do kategorie silničních pirátů v Moskvě spadají nejen mladíci se silným vozy. Loni veřejnost znepokojila banda zločinců, kteří dlouhé měsíce terorizovali metropoli vražděním motoristů na silnicích v okolí Moskvy. Během půl roku měla mít na svědomí nejméně deset motoristů. Jednoho z pohlavárů gangu zvaného přezdívaný „banda GTA" podle počítačové hry Grand Theft Auto nakonec zastřelili policisté ve vile vlivného prokurátora, který prý svou rezidenci pronajal.

redakce AUTO.CZ
Diskuze (72)
Avatar - Cuba66
26. 8. 2015 15:46
Re: Taková obrovská země
Avatar - Cuba66
26. 8. 2015 15:35
Re: Taková obrovská země
Ghostyx - hele víš co si pamatuju? Jako dvouletej jsem na zahradě čuměl jak okolo jezděj rusáci. A nechápal, proč mě brečící babička zahnala domů, když já se přeci chtěl na ty vojáky kouknout. Je to jediná vzpomínka, kterou mám z týhle doby..a pro mě nás okupovali rusáci a pár dalších soudruhů a to nejsem "dnešní smrad".
Žádnej Sovětský svaz nebo Rusko, ale rusáci..
Avatar - Cuba66
26. 8. 2015 15:31
Re: Taková obrovská země
Hele rusák zůstane rusákem a je jedno, jestli se to jmenuje CCCP nebo Rossijskaja federacija. A osvoboditelem a následně okupantem zůstane taky...a je jedno, že u toho byli další soudruzi..u obojího..bohužel..
Avatar - petr164
23. 8. 2015 15:32
dobře
Je dobré, že s těmi gaunery stát zatočí. Svobodu ohrožovat a zabíjet či mrzačit jiné nelze tolerovat.
Avatar - Pepa_007
20. 8. 2015 23:27
Re: Armed response?
Na tom něco bude. :-)