Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Mustang55: Speciální model slaví 55 let na evropském trhu

Ondřej Mára
Diskuze (0)

Po léta jsme byli zvyklí, že většina speciálních edicí Fordu Mustang je určena pouze na americký trh. Nyní však automobilka konečně ohlásila edici, která je určena speciálně pro Evropu. Oslavuje totiž 55 let Mustangu na evropských trzích.

Základem speciální edice Mustang55 se stal Ford Mustang s 5.0 litrovým motorem V8, který nabízí standardních 450 koní. Zákazníci se však mohou těšit na řadu speciálních úprav, které jsou vidět na karoserii, v podbězích i v interiéru.

Mustang55 bude dostupný v provedení fastback (kupé) i jako kabriolet. Oba modely se přitom mohou těšit na řadu zajímavých vizuálních doplňků, včetně pruhů na kapotě motoru a bocích, 19 palcových leskle černých kol a modely Fastback dostanou i černě lakovanou střechu. Vozy lakované v odstínu Shadow Black však dostanou stříbrné pruhy a kabriolet dostane černou plátěnou střehu.

Maska chladiče bude lakována ve dvou odstínech černé a ponese logo lakované černou barvou v odstínu Pillar Black. Boční označení motoru 5.0 je také lakováno černou barvou Pillar Black, tedy s výjimkou desetinné čárky, která je lakována červenou barvou Colorado Red. Jako volitelný doplněk pak automobilka nabídne zákazníkům ještě křídlo – opět lakované černou barvou Pillar Black.

Uvnitř prémiově vybaveného Mustangu55 se může posádka těšit například na palubní desku s detaily napodobujícími vzhled karbonu, kůží čalouněný středový tunel a kolenní polstrování s prošíváním stříbrnou nití, které se objevuje i na prémiových koberečcích. Sedadla a obložení dveří zdobí kvalitní Alcantara.

Vozy vybavené manuální šestistupňovou převodovkou dostanou speciálně tvarovanou hlavici řadicí páky, zatímco modely s 10stupňovým automatem dostanou unikátní volič automatické převodovky z hliníku.

Standardním vybavením Mustangu55 budou například vyhřívané a ventilované sedačky, infotainment Ford SYNC3 s podporou vysílání DAB+, prémiový audio-systém Bang & Olufsen s 12 reproduktory nebo systém FordPAss Connect pro rozšířenou konektivitu s funkcemi jako Remote Start, Remote Door Lock Unlock nebo Vehicle Locator.

Ecoboost inspirovaný Shelby

Modely s přeplňovaným čtyřválcem ecoboost se sice v nabídce modelu Mustang55 neobjeví, přesto se dočkaly pár drobných změn, které jsou inspirovány především modely Shelby GT350 a GT500.

Modely s 2.3 litrovým motorem mohou dostat například zrcátka a spoiler lakovaný v odstínu Magnetic Grey, mřížku chladiče ve stylu California lakovanou v odstínu Magnetic Grey nebo klasický znak koně na pozadí tří pruhů, který se poprvé objevil na Fordu Mustang v roce 1965. Lehce poupraveného vzhledu se dočkala i 19 palcová kola v podbězích.

Největší novinkou je však systém Active Valve Performance Exhaust, který nově získávají modely EcoBoost již v základní výbavě. Tento systém nabídne například i režim Good Neighbour Mode, tedy režim dobrý soused, který nabízí možnost naprogramovat si hlučnost výfukového systému v závislosti na denní době.

Automobilka také dodává, že evropským zákazníkům již druhý rok v řadě nabízí model Mustang Bullit, který se stále těší vysoké popularitě. Do nabídky Mustangu bylo také přidáno deset nových barev a vůz je nově schopen nabídnout i Wi-Fi hotspot až pro deset mobilních zařízení.

Na závěr tiskové zprávy se automobilka pochlubila, že za první polovinu roku 2019 prodala na evropském trhu přes 5500 Mustangů. To nemusí znít jako moc, oproti stejnému období minulého roku se však jedná o nárůst o 5 procent. Od roku 2015 pak Ford prodal přes 500.000 kusů Mustangu šesté generace, včetně více než 48.000 kusů na evropském trhu.

Ondřej Mára
Diskuze (0)

Doporučujeme