Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Muž z Norska si splnil sen, taxikaří s Fordem Focus RS. Jako šílenec ale nejezdí

Stanislav Kolman
Diskuze (15)
Seznamte se s norským taxikářem, který pro svou obživu používá hodně netradiční vůz. Tamním obyvatelům totiž slouží s Focusem RS.

Evald Jåstad je taxikářem z norského města Oddy. Možná byste čekali, že v takové destinaci bude k práci používat elektromobil, případně auto s hybridním pohonem, ale není tomu tak. Tento chlapík si splnil sen a taxikaří s Fordem Focus RS. Nevšednosti si všimla i samotná automobilka a o Evaldovi natočila působivé video.

Za rok a půl urazil se svým sportovně laděným vozem 127.138 kilometrů a v domovině už si vysloužil přezdívku Modrý blesk. Kromě barvy vozu za to může i fakt, že pod kapotou pracuje EcoBoost vyladěný na výkon 257 kW.

Každé ráno vede první cesta skrz nádhernou skandinávskou scenérii, Evald totiž nejprve veze svého syna do školky. Posléze přijdou na řadu tamní obyvatelé. Jsou mezi nimi i důchodci, kteří se s taxikářem nemusí bát – na úzkých norských silničkách si i přes počet koní pod kapotou počíná nesmírně opatrně. Kromě sousedů rád sveze i turisty, kteří do destinace zavítají.

„Není mnoho lidí, kteří mohou říct, že žijí svůj sen. Ale já jsem určitě jedním z nich,“ říká ve videu šestatřicetiletý sympaťák a otec dvou dětí. Podívejte se na přiložené video a pochopíte proč.

Stanislav Kolman
Diskuze (15)
Avatar - wakantanka
29. 1. 2018 20:24
Re: Hmm...
Hm. Kolko Passatov B6 s 2.0 TDI klaklo po par rokoch a tiez nestali par korun. A pristup koncernu nebol zdaleka taky ustretovy. To bolo same kulancia sem kulancia tam, to neni vyrobna vada a podobne.
29. 1. 2018 16:59
Re: Hmm...
..to je jedine co potesi... >:D >:D pokial sa to vsetko potom dobre zmontuje >:-[] >:-[] >:-[]
29. 1. 2018 16:52
Re: Hmm...
U cca nového auta je to snad zadarmo - v záruce...
29. 1. 2018 16:52
Re: cena
fakt je ten, že nafta ve čtyřválci v lidovějších vozech bude asi v příměstském provozu o poznání horší, než v prémiových šestiválcích...
29. 1. 2018 10:20
Re: Hmm...
u cca nového auta za nie male peniaze...bezna oprava :-O