Na dotek

Prezentace klienta
Interiér XC90 je tím nejluxusnějším, jaký kdy byl pro Volvo vytvořen. Zásadní novinkou je dotykový displej ve tvaru tabletu, který je umístěn ve středové konzole a tvoří srdce palubního ovládacího systému.

Tento systém představuje inovativní způsob ovládání vozu a současně přístup k celé řadě produktů a služeb fungujících na základě internetového připojení. Interiér díky němu působí moderně, prostorně a není zahlcen rušivými prvky – přesně v duchu tradičního skandinávského pojetí designu.

Centrálně na výšku umístěný displej komunikuje s adaptivní digitální přístrojovou deskou před řidičem a nejdůležitější informace jsou promítány prostřednictvím head-up displeje na spodní část čelního skla. Díky využití technologie infračervených paprsků lze displej dokonce ovládat i v rukavicích. Součást uživatelského rozhraní tvoří také ovládací kolečko na volantu a vysoce moderní systém hlasového ovládání.

Nové Volvo XC90 se stává vyspělým technologickým centrem a přibližuje automobilový průmysl o kus blíž k budoucnosti. Na palubní desce vozů Volvo již před časem našel svůj domov systém zvaný Sensus Connect, vyvinutý ve spolupráci s firmou Ericsson a založený na principu cloudu. Řidič tak má v maximální míře usnadněn například přístup k internetovým rádiím (přes aplikaci Tuneln), informacím z Wikipedie či vylepšené online navigaci s 3D grafikou HERE, na níž se podílela společnost Nokia. Může streamovat svou oblíbenou hudbu (Spotify) či díky vestavěnému 3G modemu vytvořit ze svého auta pojízdný wi-fi hotspot.

Volvo také jako první na světě integrovalo do systému ve voze funkci Park&Pay, která řidiči pomůže vyhledat nejbližší parkoviště, naviguje jej na vhodné volné místo a umožní mu přímo z vozu online zaplatit parkovné.

Od roku 2015 navíc bude k dispozici aplikace Volvo On Call umožňující vzdálený přístup do automobilu, takže jestliže majitel odešel a zapomněl svůj vůz zamknout, netřeba panikařit – díky tomuto systému to lze i na dálku, stejně jako zapnout vytápění, aby zvlášť v zimě byl návrat do vyhřátého auta co nejpříjemnější. Po novém roce se služby rozšíří ještě o automatické připomenutí návštěvy autorizovaného servisu a její online objednání.

Tím vším však možnosti nově integrovaných technologií zdaleka nekončí. Volvo spojilo své síly s počítačovým gigantem Apple, a nová XC90 je prvním vozem značky a jedním z prvních modelů na světě vůbec, který do svého interiéru začlenil novou aplikaci Apple CarPlay. Ta přináší vybrané funkce a služby známé uživatelům iPadů, iPhonů a iPodů přímo do vozu a umožňuje jejich ovládání prostřednictvím dotykového displeje středové konzoly, kde se zobrazují důvěrně známé ikony základních aplikací Apple, jako telefon, zprávy, hudba nebo navigace.

Na výšku položený displej značky Volvo umožňuje uživatelům těžit z výhod společného zobrazení obsahu systémů Volvo Cars a Apple, díky čemuž nebude nutné přepínat mezi režimem a jednotlivými obrazovkami vozu a iPhonu. Bezpečnosti cestování napomůže i hlasové ovládání Siri.

Systém Apple CarPlay je hladce integrován do nového uživatelského rozhraní Volvo Cars, po vizuální stránce se tak stává součástí palubního systému a jeho funkce lze ovládat i tlačítky na volantu.

Majitelé smartphonů s platformou Android však nemusejí vlastníkům iPhonů nic závidět. Volvo do své „interiérové revoluce“ zapojilo také společnost Google, a na svět tak přišlo nové uživatelské rozhraní. Stejně jako Apple CarPlay, také platforma Android Auto umožňuje uživatelům smartphonů a tabletů s tímto operačním systémem bezpečně ovládat funkce, služby a aplikace, na které jsou zvyklí, prostřednictvím hlasu, ovládacích prvků na volantu nebo dotykového displeje ve středové konzole. Opět tak odpadá nutnost přepínání mezi rozhraním palubního systému a přístroje s Androidem.

Android Auto poskytuje přístup ke službám typu vyhledávač Google Search, mapy Google Maps, přehrávání hudby Google Play Music a také ke speciálně přizpůsobeným aplikacím třetích stran, jako je již zmíněná služba Spotify.

Prezentace klienta
Autorizovaný prodej Servis osobních aut Autobazary Pneuservisy Náhradní díly