Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Na Tchaj-wanu smontováno již 2000 vozidel DAF CF

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)
Z montážní linky společnosti FASC (Formosa Automobile Sales Corporation) na Tchaj-wanu sjelo již 2000 vozidel DAF CF85.

Společnost FASC je zodpovědná za marketing, prodej a montáž nákladních vozidel DAF na Tchaj-wanu, kde je tato evropská značka aktivní od roku 2006. Pro tchán-wanský trh dodává DAF tahače CF85 se dvěma a třemi nápravami a podvozky pro montáž nástaveb. Vozy řady CF jsou na Tchaj-wanu využívána především v cisternové a kontejnerové přepravě a ve stavebnictví.

Od konce loňského roku sestavuje společnost FASC vedle modelu CF také dvě verze řady LF, jimiž jsou 12tunová varianta LF45 a 17tunové provedení LF55. Těchto vozidel bylo za rok jejich montáže sestaveno pro zdejší trh zhruba 200. Vedení společnosti FASC v současnosti zvažuje také možnosti místní montáže vozidel DAF XF105 pro dálkovou těžkou přepravu.

Na rychle rostoucím tchaj-wanském trhu s nákladními vozidly se výrazně zvýšil odbyt západoevropských vozidel. Předpovědi pro rok 2014 ukazují, že na Tchaj-wanu bude zaregistrováno přes 2 500 nákladních vozidel v segmentu těžkých vozidel (nad 50 tun), přičemž v roce 2010 se jednalo o 800 vozidel.

DAF je na Tchaj-wanu vedoucí evropskou značkou nákladních vozidel. V roce 2013 dodal více než 700 vozidel a dosáhl podílu 31,8 % v segmentu těžkých vozidel.

Každý týden sestavuje FASC průměrně 15 vozidel modelu CF z balíků „SKD“ (částečně rozložených), které jsou zasílány z DAF Trucks v Eindhovenu v Nizozemí a Leylandu ve Velké Británii do Tchaj-peje.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)